Psychonauts 2 Fig succesvol verlopen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Psychonauts 2 Fig succesvol verlopen

Gisteravond is de Fig voor Psychonauts 2 afgelopen. Een week geleden was er al genoeg geld opgebracht om de game te realiseren, maar uiteindelijk heeft de campagne nog ruim een half miljoen dollar extra opgehaald.

Een maand nadat de Fig-campagne live ging is de campagne voor Psychonauts 2 geëindigd. Het doel was om $3,3 miljoen op te brengen en daarmee ervoor te zorgen dat Double Fine aan Psychonauts 2 kon beginnen. Op het moment dat de campagne afgelopen was, bleef de teller uiteindelijk op $3.829.024 steken.

Met de geldzaken geordend kan Double Fine beginnen aan de productie van de game. Psychonauts 2 staat gepland voor een release op PC, Xbox One en PlayStation 4. Zoals het er nu uitziet zal de game ergens in 2018 verschijnen.

Psychonauts wordt gezien als één van de beste games voor de PlayStation 2, GameCube en Xbox die ten tijde van de release, ondanks lovende kritieken, door vrijwel niemand werd opgepikt. Door de jaren heen werden steeds meer mensen zich bewust van de kwaliteit van de game. Een release op digitale platformen zoals Steam zorgde ervoor dat de game populairder werd dan ooit en er op de lange termijn veel geld Double Fine’s kant op kwam. Dit gaf de studio het vertrouwen om aan een vervolg te beginnen.

Wat we in de toekomst van Double Fine kunnen verwachten? Tim Schafer heeft in de Fig-campagne van Psychonauts 2 laten weten dat in het geval dat de campagne en de uiteindelijke verkoop van de game hoger uitvallen dan verwacht wordt, een vervolg op Brütal Legend niet onmogelijk is.