PS4’s Sharing optie niet mogelijk in Until Dawn

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PS4’s Sharing optie niet mogelijk in Until Dawn

Was je van plan om jouw super scary Until Dawn gameplay footage met je vrienden te delen via de PlayStation 4 Sharing optie? Dan lijk je pech te hebben, want Sony lijkt ervoor te hebben gezorgd dat die functie uit is gezet.

Volgens meerdere bronnen op Reddit en op het forum NeoGAF lijkt de PlayStation 4 functie om gameplay uit te zenden of te archiveren van de nieuwe horrorgame Until Dawn. Het is niet duidelijk waarom dit is gebeurd, maar Twitch heeft via Twitter dit in ieder geval bevestigd. Volgens Twitch is het in opdracht gedaan van de uitgever van Until Dawn, Sony dus.

Toch zijn er mensen die het voor elkaar hebben gekregen. Wat lijkt nu het geval te zijn, mensen die gebruik maken van opname soft- en hardware van externe bronnen zoals Elgato of XSplit zijn hier niet door aangetast. De reden waarom Sony dit heeft gedaan laat zich gissen, maar wellicht dat het te maken heeft met het verspreiden van spoilers. Iets wat ook veel werd gedaan in de uren en dagen na de release van Metal Gear Solid 5. In het geval van Until Dawn misschien nog wel meer, aangezien het verhaal van Until Dawn veel verschillende uitkomsten heeft afhankelijk van de speler.