‘PS4 verkoopt 50 miljoen exemplaren in 4 jaar’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘PS4 verkoopt 50 miljoen exemplaren in 4 jaar’

Analisten van het Amerikaanse concern ‘IHS’ denken dat tegen het einde van 2017, de PlayStation 4 zo’n 50 miljoen exemplaren verkocht zal hebben, terwijl Microsoft 38 miljoen exemplaren van de Xbox One zal verkopen.

In een persbericht schrijft het concern dat Microsoft een grotere community heeft met de 360, dan met de originele Xbox. Ze verwachten dat die groei door zal zetten met de Xbox One.

“De install base van de Xbox 360 is vele male groter dan die van de originele Xbox generatie en daardoor alleen al verwachten we een sterkere verkoop dan bij vorige Xbox releases. Aan het einde van 2005 kwam de Xbox 360 uit en verkocht in een paar maanden 1,2 miljoen exemplaren.”

Ondanks de groei van de Xbox platformen, zal Sony volgens het concern toch meer verkopen vanwege een meer doeltreffende aanpak. Sony richt zich meer op de gamer en gezien de geschiedenis van de PlayStation consoles, heeft Sony altijd een groter voetstuk gehad in Europa, Groot Brittannië en Azië, terwijl Xbox alleen in de Verenigde Staten een geschiedenis heeft van een grotere populariteit. Omdat de PlayStation in meer delen van de wereld meer verkoopt dan de Xbox, wordt verwacht dat de PS4 2,4 miljoen exemplaren verkoopt tegen het einde van het jaar en de Xbox One 2,2 miljoen. Dat de Xbox One in veel minder landen verkrijgbaar zal zijn, helpt Microsoft in dit geval zeker niet.