PS4 vereist firmwareupdate bij lancering

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
PS4 vereist firmwareupdate bij lancering

De PlayStation 4 zal bij de lancering een firmwareupdate nodig hebben om gebruik te kunnen maken van bepaalde features. Hierbij gaat het onder andere om online multiplayer, remote play via de PlayStation Vita en het opnemen en delen van gameplaybeelden. Dit laat Sony vandaag weten via zijn PlayStation Blog.

De update zal ongeveer 300 MB groot zijn. Naast de eerder genoemde features zal de update ook de feature om games te spelen terwijl deze gedownload worden beschikbaar gemaakt worden. Andere features die beschikbaar zijn na de firmwareupdate zijn: de mogelijkheid om met vier spelers tegelijkertijd ingelogd te zijn op de PlayStation 4, partychat, gezichtsherkenning en stembesturing via de PlayStation Eye, achtergrondmuziek afspelen en het bekijken van films op blu-ray of dvd.

De mogelijkheid om de PS4 in de stand-by modus te kunnen zetten, waarbij je de PS4 grotendeels uit kunt zetten en daarna toch weer direct met een game aan de slag kunt gaan, zal bij de lancering niet beschikbaar zijn. Deze functie zal later via een volgende firmwareupdate toegevoegd worden. Sony heeft laten weten dat ze in de toekomst meer zullen vertellen over de features die de launch niet gaan halen.