PS4 software-update 4.50 komt morgen uit

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
PS4 software-update 4.50 komt morgen uit

Volgens de officiële PlayStation-site wordt de meest recente software-update voor de PS4 morgen uitgevoerd. De 4.50-update maakt het onder andere mogelijk om een externe HDD en zelfgemaakte achtergronden te gebruiken. Uiteraard zijn er zowel voor de PS4 als PS4 Pro nieuwe wijzigingen.

De nieuwe firmware-update gaat onder andere de HDD-mogelijkheden aanpassen. Als bijvoorbeeld je 500GB aan geheugen vol zit, kan je met een externe HDD bestanden overzetten. Hier moeten echter wel een aantal eisen aan voldoen: de externe HDD moet een USB 3.0 hebben, een opslagcapaciteit van minimaal 250 GB en maximaal 8 TB. Daarnaast is het mogelijk om maar één externe HDD toe te voegen.

De PS VR krijgt ook een aantal updates. Zo gebeurde het eerst dat de beeldresolutie van lagere kwaliteit was, wanneer je vanuit de PS VR naar het PS4-hoofdscherm ging. Met deze update wordt de kwaliteit dus omhoog geschroefd. Ook de Cinematic Mode gaat van 90Hz naar 120Hz en heeft de mogelijkheid om Blu-Ray 3D-discs te ondersteunen.

Ook wordt er een Voice Chat aan Remote Play gekoppeld. Zo kun je vanaf je Windows-pc, Mac of Xperia-device wanneer je maar wilt de microfoon aanzetten en met je vrienden praten via de Remote Play App. Daarnaast wordt het mogelijk om aan vrienden te laten zien dat je ingelogd bent, maar niet aanwezig bent. Dit wordt door middel van een smartphone-logo gedaan.

De PS4 Pro krijgt een Boost Mode, wat inhoudt dat de kwaliteit van legacy-titels beter wordt terwijl ze nog geen patch hebben gehad voor de PS4 Pro. Frame rates zullen omhoog gaan en stabieler blijven voor games die draaien op 30Hz en 60Hz. Wel wordt erbij gezegd dat Boost Mode niet alle spellen automatisch sneller en beter maakt.