PS4 Remote Play nu beschikbaar op iOS-toestellen

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
PS4 Remote Play nu beschikbaar op iOS-toestellen

Een tijdje terug doken er geruchten op dat update 6.50 met een hoop nieuwe features zou verschijnen op de PlayStation 4. Vandaag is de update verschenen, maar die brengt maar weinig veranderingen met zich mee. De update maakt het namelijk enkel mogelijk om de PS4 Remote Play-applicatie te gebruiken op iOS-toestellen. 

Dankzij de Remote Play-app is het mogelijk je PlayStation 4 via Wi-Fi te besturen op je mobiele toestel. Die functionaliteit is al sinds oktober 2014 beschikbaar op Xperia-telefoons en verscheen later ook op de pc, PS Vita en Mac. Om de applicatie te gebruiken moet je eerst een update op je PlayStation 4 downloaden, daarna moet je Remote Play inschakelen en de applicatie downloaden via de App Store.

Je kan de PlayStation 4 enkel besturen via de knoppen die op je mobiele toestel verschijnen. De DualShock 4-controller wordt voorlopig niet ondersteund. Het is wel mogelijk om via het iOS-toetsenbord berichten te typen en verzenden naar je vrienden. Ook de microfoon in je telefoon of tablet kan je gebruiken om te praten met je vrienden in party chats.

De overige aanpassingen die update 6.50 met zich meebracht zijn vooral van toepassing voor de Japanse gamers.