PS4 passeert de zes miljoen verkopen

PS4 passeert de zes miljoen verkopen

De PS4 is wereldwijd inmiddels meer dan zes miljoen keer verkocht. Dit nieuws heeft Sony vandaag naar buiten gebracht in een officieel persbericht. Naast het nieuws over de verkopen gaven ze ook een sloot aan interessante statistieken vrij.

Zo hebben ruim negentig procent van de Amerikanen hun PS4 verbonden met het internet, zijn er meer dan 3,6 miljoen mensen die live hebben gestreamed via Twitch of Ustream en zijn er meer dan honderd miljoen filmpjes en screenshots gedeeld met de share-knop. Volgens John Koller, vice president van marketing bij Sony Computer Entertainment, komen sinds het jaar 2014 bijna twintig procent van alle streams op Twitch vanaf de PS4.

Sony stelde zichzelf ten doel om aan het einde van dit fiscale jaar, dat afloopt op 31 maart 2014, vijf miljoen PS4’s te hebben verkocht. Dat aantal is dus al ruim overtroffen. Momenteel is de PS4 nog altijd lastig verkrijgbaar, maar Sony geeft aan dat ze hopen in april alle reserveringen te hebben uitgeleverd. Het volgende streven is zestien miljoen verkochte PS4’s voor het einde van dit kalender jaar.