PS4 beter verkocht dan Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PS4 beter verkocht dan Xbox One

Volgens de Amerikaanse analist Michael Pachter heeft de PlayStation 4 66% meer exemplaren verkocht dan de Xbox One. Dat heeft hij laten weten via een bericht aan investeerders.

De Amerikaanse werknemer van het bedrijf Wedbush Morgan is vaak het doelwit van gamers omwille zijn voorspellingen en bedrijfsgerichte meningen. Het zal niet anders zijn nu hij denkt te weten dat de PlayStation 4 bijna de helft meer heeft verkocht dan de Xbox One.

De Playstation 4 is in de maand november 1,25 miljoen keer over de toonbank gegaan, terwijl de Xbox One “maar” 750.000 keer. Er zit echter een addertje onder het gras. Niet alleen had de PlayStation 4 een voorsprong van 15 dagen, het was ook verkrijgbaar in meer landen dan de Xbox One tijdens hun respectievelijke launches.

Michael Pachter is een analist, dus dit blijft natuurlijk maar een schatting. De échte cijfers kunnen we pas verwachten wanneer beide bedrijven hun cijfers prijs zullen geven. Wat meneer Pachter wel zeker weet, is dat de nieuwe systemen een impact heeft gehad op de verkoop van de oude systemen. Systemen zoals de Wii U, Xbox 360 en PS3 ervaren een plotselinge dip van minstens 28%.