PS+ aanbod van juli bekend, Destiny beta mogelijk voor alle plus leden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PS+ aanbod van juli bekend, Destiny beta mogelijk voor alle plus leden

Sony heeft het PlayStation Plus aanbod voor de maand juli bekendgemaakt. Opvallend is dat mogelijk alle leden van de service aan de slag kunnen met de Destiny beta, zelfs zonder pre-order van de game.

PS4-bezitters kunnen weer uitkijken naar twee downloadable-games. Towerfall Ascension is een vier speler multiplayer game die enigszins vergelijkbaar is met Smash Bros. De game was in eerste instantie een slaand succes op de Ouya en de PS4-versie heeft momenteel een Metacritic score van 87. De tweede game is Capcom’s Strider die niet al te lang geleden verscheen op de PS4.

PS3-bezitters kunnen aan de slag met Dead Space 3. Het derde deel in de inmiddels langlopende survival horror-serie legt de focus wat meer op de actie in plaats van de horror, maar was desalniettemin een goede game. De tweede game is Vessel, een 2D puzzel game met actie elementen. Ook voor de Vita verschijnen er twee games. De eerste is Lego Batman 2: DC Superheroes, de vierde Lego game die via PlayStation Plus beschikbaar is gemaakt. Ook Doki Doki Universe is gratis te downloaden voor zowel de Vita, PS3 als PS4.

Opvallend is dat Sony meldt dat plus leden “de volledige Destiny ervaring kunnen beleven als de Beta op 17 juli begint.” Deze quote zorgt voor verwarring gezien het feit dat het op meerdere manieren kan worden geïnterpreteerd. Mogelijk bedoeld Sony dat plus benodigd is om de echte multiplayer content van Destiny te spelen, maar Chris Owen, community manager van PlayStation Europe, meldt in een tweet dat de Destiny beta inderdaad voor alle plus leden beschikbaar zal zijn, ongeacht of ze de game hebben gepre-ordered.