Promotiemateriaal Watch Dogs wordt aangezien voor een explosief

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Promotiemateriaal Watch Dogs wordt aangezien voor een explosief

De medewerkers van Ninemsn, een groot Australische online publicatieplatform, kreeg de schrik van hun leven toen promotiemateriaal van Watch Dogs werd aangezien voor een explosief. De Australische explosieven opruimingsdienst moest er zelfs aan te pas komen om het pakket te identificeren als PR-materiaal.

Volgens een artikel op de Australische mediasite Mumbrella werden de hulpdiensten ingeschakeld nadat een verdachte, zwarte kluis bij het kantoor van Ninemsn in Sydney afgeleverd was. Een “verdachte brief” zou bijgevoegd zijn met enkel de boodschap dat de ontvanger zijn voicemail zou moeten beluisteren. De kluis begon echter te piepen toen de medewerkers deze onsuccesvol probeerden open te maken. De aanwezigen van het bedrijf op die verdieping werden naar huis gestuurd en de kluis werd in de kelder gekraakt door de explosieven opruimingsdienst, die een kopie van Watch Dogs, een honkbalpet, een muts en een embargo-herinnering aantrof.

“Dit is zeker de andere kant van de medaille met betrekking tot wat veilig is voor een PR-bedrijf om anoniem naar nieuwsbronnen te sturen. Het ding was zwart, zwaar en een beetje eng. We hebben wel gevraagd aan andere bronnen of zij een dergelijk pakket hadden ontvangen, omdat we dachten dat het inderdaad om een PR-stunt ging. Dat bleek niet het geval. We hebben nooit in de rats gezeten, maar gezien het feit dat we het niet konden verklaren, moesten we voorzichtig te werk gaan”, aldus Ninemsn-redacteur Hal Crawford.

Een woordvoerder van de Australische politie vertelde aan Polygon dan de politie gebeld werd nadat er een verdacht pakket ontvangen was, maar het “uiteindelijk niet gevaarlijk bleek te zijn”. Een woordvoerder van Ubisoft Australië vertelde aan Polygon dat de voicemails en pakketten onderdeel waren van een thematische promotie van Watch Dogs. Ubisoft verklaarde: “Ons team in Australië stuurde voicemail berichten naar lokale media met het bericht dat ze een speciaal pakket zouden ontvangen dat met de game te maken zou hebben. Helaas ging de levering aan Ninemsn niet zoals gepland en we bieden onze oprechte verontschuldigingen aan, aan de medewerkers van Ninemsn voor de vergissing en voor welke problemen we wellicht hebben veroorzaakt. We zullen extra maatregelen treffen zodat een dergelijke situatie zich in de toekomst niet meer voor zal doen”.