Project Unknown Worlds belooft nieuw genre

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Project Unknown Worlds belooft nieuw genre

Unknown Worlds, de studio achter Natural Selection is bezig met een nieuw project. Ze zeggen daarbij verder te willen gaan dan ooit tevoren en met het project een nieuwe genre te creëren.

Subnautica is de naam van de nieuwe game en lijkt voornamelijk onder water plaats te gaan vinden. De belofte dat men een nieuw genre wil gaan creëren is interessant, zeker komend van een low-profile studio zoals Unknown Worlds die met de Natural Selection serie geniet van een bescheiden hit. Op de website van Unknown Worlds schrijft men het volgende:

“Subnautica wil het gevoel van iets onbekends ervaren opwekken: een gevoel dat je krijgt tijdens het ontdekken van een ongerepte wereld, niet wetend hoe ver of diep je kan gaan. De onderwater omgeving nodigt je uit om onderzeeërs te bouwen om de verste uithoeken te bereiken. Keuzes die je maakt over hoe je schip in elkaar zal steken zal invloed hebben op de mogelijkheden en gevaren die je kan trotseren wanneer je het domein van monsters betreedt.”

Het project doet veel denken aan een mix van Minecraft en EVE Online en fans kunnen meehelpen met de ontwikkeling door ideeën te delen en feedback te geven.