Project Scorpio zal Xbox 360-titels ondersteunen

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Project Scorpio zal Xbox 360-titels ondersteunen

Xbox 360-games die op dit moment backwards compatible zijn op de Xbox One, zullen dat ook zijn op de Scorpio. Dit heeft Phil Spencer, het hoofd van Xbox, laten weten via een reactie op een vraag op Twitter.

Phil Spencer heeft vandaag middels een reactie op Twitter laten weten dat Xbox 360-games op de Project Scorpio ook gespeeld kunnen worden. Het gaat hierbij om games die ook backwards compatible zijn op de Xbox One. Hieronder de tweet:

Er zijn al een groot aantal games speelbaar via het backwards compatibility-systeem van Xbox en elke week worden er nieuwe titels aan de lijst toegevoegd. Denk hierbij aan games als de Call of Duty-titels, Red Dead Redemption, Geometry Wars en ga zo maar door. Voor veel gamers is het dan ook een vereiste dat de nieuwe console deze games ook mogelijk maakt. Met deze tweet is daar nu dus een duidelijk antwoord op.

Project Scorpio is de codenaam van een nieuwe versie van de Xbox One. Deze is op dit moment in ontwikkeling en staat op het moment gepland voor de feestdagen van 2017. Er wordt vanuit gegaan dat deze nieuwe console een verbeterde, en dus krachtigere, versie zal zijn van de huidige Xbox One.