Project Rap Rabbit nu ook op Kickstarter

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Project Rap Rabbit nu ook op Kickstarter

Het lijkt het nieuwe spirituele kind te worden achter de makers van PaRappa the Rapper en Gitaroo Man: Project Rap Rabbit. Vandaag is de nieuwe game op Kickstarter verschenen en hebben we de eerste details.

Onder de werktitel Project Rap Rabbit werd de game afgelopen week al onthuld, maar nu is de ontwikkeling officieel met de lancering van de Kickstarter-campagne. De titel moet in ieder geval op de PlayStation 4 en pc verschijnen, maar er zijn ook stretch goals voor Xbox One en Nintendo Switch-versies. De bedenkers willen met de campagne minimaal 855.000 Britse ponden ophalen, omgerekend een grove 1 miljoen euro.

De game zal net als zijn spirituele voorgangers een rythm-game worden, waarin rap centraal staat. Daarbij zal je in de vacht kruipen van het jonge konijn Toto-Maru, in een wereld duidelijk gebaseerd op het historische Japan, al dan niet met wat sci-fi trekjes. Door middel van rap probeert het konijn vrede te brengen in het land.

Net als PaRappa the Rapper zal een goed gevoel voor ritme dus belangrijk zijn, maar dat is niet het enige onderdeel dat invloed heeft. De ontwikkelaars hebben zich laten inspireren door dialoog-systemen uit onder andere Mass Effect en Fallout. Dit houdt in dat je niet alleen controle hebt over je timing, maar ook over wat je gaat zeggen (of eerder rappen) en hoe je dit brengt. Daarbij zullen verschillende tegenstanders anders reageren op je manier van rappen. Dit zal ook het gehele verhaal beïnvloeden.

De game is nu nog in de vroege fases van de ontwikkeling, maar de studio’s achter de game verwachten de game in de zomer van 2018 op de markt te brengen. Daarnaast hopen de studio’s dat het een begin is van een langere serie aan ‘verhaal-gedreven’ muziekgames.