Project Prelude Rune wordt nieuwe RPG van Studio Istolia

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Project Prelude Rune wordt nieuwe RPG van Studio Istolia

Uitgever en ontwikkelaar Square Enix zit achter de oprichting van de nieuwe studio met de naam Studio Istolia en zet de ervaren producer Hideo Baba aan het roer. Daarnaast werd bekend dat het in Tokio gevestigde Studio Istolia aan een gloednieuwe IP gaat werken.

De naam Hideo Baba zou liefhebbers van de ‘Tales of’-serie wellicht bekend voor kunnen komen. Hij staat bekend als de drijvende kracht achter de games en brengt ruim 18 jaar aan werkervaring mee naar zijn nieuwe werkgever. Samen wil men met Project Prelude Rune een nieuwe RPG ontwikkelen waarin een wereld die barst van de levende wezens, dromen en het vechten voor je idealen centraal staan.

Hoewel er op dit moment nog niet veel meer over het nieuwe project bekend is, is er al wel wat artwork naar buiten gebracht. Dit is onder andere op de volledig Japanse website van Studio Istolia te zien. Afgaande op wat het artwork ons toont, zullen draken en andere grote, gevleugelde wezens een prominente rol in deze nieuwe RPG gaan spelen. Maar buiten dat is het voorlopig nog even geduldig afwachten wat Baba en de studio ons in de toekomst voor gaan schotelen.