Project CARS maakt definitieve releasedatum bekend

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Project CARS maakt definitieve releasedatum bekend

Uitgever Bandai Namco UK heeft vandaag via Twitter duidelijkheid gegeven over de releasedatum van Project CARS. De flink vertraagde racer ligt 7 mei bij ons in de winkels; de UK en de rest van de wereld volgt een dag later. De ambitieuze titel van Slightly Mad Studios is vanaf november vorig jaar enkele keren uitgesteld, omdat volgens de ontwikkelaars meer tijd nodig was voor aanpassingen om de game perfect te maken.


Project CARS begon als een crowd-funding project en heeft daardoor een grote fanbase die nauw bij de ontwikkeling van de race-simulator betrokken was en er werd reikhalzend uitgekeken naar deze game. Volgens de makers is Project CARS “een ground-breaking titel die de concurrentie ver achter zich laat”. Grote uitspraken waar de makers maanden extra tijd voor nodig hadden om een dergelijke game te maken.

Of ze de verwachtingen waarmaken, kunnen we vanaf 7 mei zelf ervaren op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wii U-bezitters moeten overigens nog wachten op Project CARS, deze versie is namelijk verzet tot het najaar van 2015.