Productie van de Wii U gaat door tot minstens 2018

Productie van de Wii U gaat door tot minstens 2018

Met de recente aankondiging van de NX voor begin 2017 zijn er veel mensen die zich afvragen wat de toekomst van de Wii U is. Het is geen geheim dat de console van Nintendo ontzettend tegenvallende verkoopcijfers heeft en het is te hopen dat de NX het beter gaat doen. Toch ziet Nintendo geen reden om de productie van de Wii U direct te stoppen als de NX het daglicht heeft gezien.

Tatsumi Kimishima, CEO van Nintendo, heeft vandaag in een Q&A tegen investeerders gezegd dat de productie van de Wii U nog minstens tot maart 2018 zal doorgaan. Dit spreekt meteen nieuws van eerder dit jaar tegen, want in de Japanse krant Nikkei werd gesteld dat de productie van Wii U-hardware eind dit jaar al zou stoppen.

Dankzij alle perikelen rond de NX en tegenvallende prestaties van de Wii U verwacht Nintendo het aankomende fiscale jaar maar 800.000 exemplaren van laatstgenoemde te verkopen. Dit lijkt vooral te komen omdat de Japanse gigant verwacht dat veel mensen nu willen wachten tot de NX op de markt verschijnt. De Wii U zal in ieder geval nog tot 2018 gemaakt worden en misschien dat we dan ook nog wat meer nieuwe software mogen verwachten dan alleen een nieuwe Zelda-game.