Probius van StarCraft II komt naar Heroes of the Storm

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Probius van StarCraft II komt naar Heroes of the Storm

Blizzard lijkt een maandelijks plan te hebben om nieuwe personages aan Heroes of the Storm toe te voegen. Na Zul’jin (World of Warcraft) en Lucio (Overwatch) is de Blizzard-franchise van StarCraft aan de beurt. Binnenkort kunnen spelers op de public test realms het originele droid-personage uitproberen.

Probius wordt door sommigen gezien als een van de meest iconische personages uit StarCraft II, vooral vanwege de grote rol van probes voor Protoss-spelers. Blijkbaar is Blizzard het hier mee eens, aangezien de drone straks naar Heroes of the Storm komt. Volgens het achtergrondverhaal van Probius vocht de probe in de oorlog voor de thuiswereld van de Protoss, die ze verloren.

De vaardigheden van Probius lijkt op die van de probes in StarCraft II. Zo kan Probius pylons en photon-kanonnen teleporteren om zijn teammaten te helpen. Pylons zorgen ervoor dat zijn mana en vaardigheden weer opgevuld worden, terwijl photon-kanonnen simpelweg kanonnen zijn. Daarnaast kan de probe ook Warp Rifts creëren, wat ervoor zorgt dat tegenstanders die erdoorheen lopen, langzaam worden.

Probius kan deze Warp Rifts laten exploderen door een Disruption Pulse erop te schieten. Dit is een simpele aanval waarmee een energiestraal naar voren wordt geschoten. Tegenstanders die in de baan van de energiestraal staan, krijgen 150 schadepunten. Ook Worker Rush behoort tot een van de vaardigheden. Wanneer de speler Worker Rush activeert, zweeft de probe met een snelheid van 150%. Dit effect duurt vijf seconden lang of totdat Probius geraakt wordt door een tegenstander.

Als heroic vaardigheden heeft Probius de Null Gate en de Pylon Overcharge. Tegenstanders die in de Null Gate vastzitten, bewegen zich heel langzaam voort en verliezen daarnaast levenspunten. De Pylon Overcharge zorgt ervoor dat de pylons een grotere reikwijdte krijgen en ook tegenstanders aan kunnen vallen.