Pro-gamer krijgt 500 euro boete voor middelvinger

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pro-gamer krijgt 500 euro boete voor middelvinger

Een pro-gamer die op het wereldkampioenschap League of Legends zijn middelvinger opstak naar een tegenstander, heeft daar een boete van 500 euro voor gekregen. De Amerikaanse Hai ‘Hai’ Du Lam van het team Cloud9 (C9) mocht volgens de regels van het evenement geen gebaren maken naar de tegenstander.

De middelvinger was gericht aan de Nederlandse speler Fabian ‘Febiven’ Diepstraten, schrijft gamesite Kotaku. Diepstraten zei tijdens een interview dat hij verwachtte dat C9 zou verliezen. Hij baseerde zijn voorspelling op een game van C9 twee weken geleden, die het team verloor. Op het moment van het interview maakte C9 zich klaar voor een sessie tegen het Taiwanese ahq. Hai, die op de achtergrond meeluisterde, reageerde op de uitspraak met zijn middelvinger. Dat is hem duur komen te staan.

Volgens Febiven was het spel van C9 “erg voorspelbaar” omdat het team steeds op dezelfde wijze te werk gaat. En “ahq heeft een beter team” voegde hij daaraan toe. De daaropvolgende middelvinger van Hai was ver op de achtergrond zichtbaar op een livestream. Hai liet daarna via Twitter weten dat het gebaar niet boosaardig was bedoeld. Riot, uitgever van League of Legends en organisator van het toernooi, bepaalde na een onderzoek dat de gamer de regels had overtreden.

De Nederlander bleek uiteindelijk een juiste voorspelling te hebben gedaan. C9 verloor de wedstrijd en moest niet lang daarna het toernooi verlaten.