Pro Evolution Soccer 2016 krijgt free-to-play-versie

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pro Evolution Soccer 2016 krijgt free-to-play-versie

Konami heeft vandaag aangekondigd dat de populaire voetbalgame Pro Evolution Soccer 2016, in de volksmond afgekort tot ‘PES’, een free-to-play-versie krijgt voor PlayStation 3 en PlayStation 4.

Vanaf 20 november 2015 staken er al geruchten de kop op rondom een free-to-play-versie van de voetbalgame van Konami. Deze geruchten ontstonden doordat een Australische website van de overheid, welke onder andere bepaalt op welke leeftijdscategorie een game te staan, Pro Evolution Soccer 2016 met een aantal gegevens daarvan op de website liet zien. Vandaag heeft Konami bevestigd dat er inderdaad een free-to-play-versie aankomt van PES 2016.

De free-to-play versie bevat een Exhibition-modus waarin spelers kunnen kiezen uit zeven teams, waaronder Bayern München, Juventus, AS Roma, Brazilië en Frankrijk. Daarnaast biedt de versie ook een trainingssectie en MyClub, waarmee spelers een eigen team kunnen opstellen vanuit de beschikbare spelers. MyClub lijkt een groot onderdeel te zijn van Konami’s free-to-play-plan, waardoor spelers te krijgen zijn voor bepaalde punten die te halen zijn door successen te behalen in wedstrijden of door besteding van MyClub Coins.

De free-to-play-versie van Pro Evolution Soccer 2016 zal vanaf 8 december, natuurlijk gratis, te downloaden zijn op de PlayStation 3 en PlayStation 4.