Prison Architect krijgt nieuwe DLC op consoles: Psych Ward

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Prison Architect krijgt nieuwe DLC op consoles: Psych Ward

In gevangenisseries en films zijn het meestal de net wat gestoorde personages die het gevangenisleven kleur geven. Geen wonder dat deze figuren dan ook een eigen DLC krijgen voor Prison Architect, compleet met gesloten afdelingen en psychiatrische begeleiding. De Psych Ward is geopend.

De gevangenissimulator Prison Architect is sinds vorig jaar ook beschikbaar voor consoles en deze krijgen nu de eerste DLC voor de game: Psych Ward. In een trailer wordt op de ludieke wijze die we van Double Eleven gewend zijn verteld wat we in de update kunnen verwachten. De update is per direct beschikbaar.

In Psych Ward krijg je gevangenen met een handleiding onder je hoede. Ze hebben zeer specifieke kwalen en dus zorg nodig, die je door de nieuwe psychiater kunt laten behandelen. Voor zover dat lukt, want volgens de makers zitten er totaal losgeslagen psychopaten tussen. Je kunt zelf een gekkenhuis bouwen, maar de game levert ook twee kant-en-klare gevangenissen bij de DLC.

Opvallend is dat de content in deze DLC voor een groot deel niet in de pc-versie zit. De versie voor consoles wordt door een ander team ontwikkeld en daarom verschillen de games ook inhoudelijk. Voorlopig kunnen we dus niet met psychopaten op pc spelen.