Prison Architect komt ook naar consoles

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Prison Architect komt ook naar consoles

De gevangenissimulatiegame Prison Architect komt komende lente uit voor de PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360. Dat heeft uitgever en ontwikkelaar Introversion Software vandaag bekendgemaakt. De game werd in oktober 2015 uitgebracht voor de pc.

In Prison Architect is het aan de speler om als architect en manager van een gevangenis op te treden. Vergelijkbaar met diverse andere simulatiegames biedt de titel diverse mogelijkheden op het gebied van het bouwen, leveren van voorzieningen en het in de gaten houden van medewerkers om zo de gevangenis veilig en de gevangenen tevreden te houden. Na een succesvolle crowdfundingscampagne werd de titel beschikbaar op Steam Early Access en op 6 oktober 2015 kreeg hij een volledige release op Steam.

Dankzij lovende kritieken en de goede manier waarop de Prison Architect ontvangen werd, heeft de studio Introversion Software besloten samen te werken met Double 11 om versies voor de console te maken. In de officiële aankondiging wordt duidelijk dat Prison Architect uitkomt voor de PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360. Een exacte datum is nog niet bekend. De console-versies zullen nieuwe en exclusieve content bevatten en een nieuwe modus genaamd ‘Prison Warden Mode’ met zich meebrengen. Met deze modus kunnen spelers aan de slag met vooraf gebouwde gevangenissen, als ze geen zin hebben om bij nul te beginnen.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar deze titel en wat hij allemaal te bieden heeft, kijk dan zeker bovenstaande trailer.