Prey in minder dan 20 minuten uitgespeeld

Prey in minder dan 20 minuten uitgespeeld

Het blijft een bijzonder moment: de release van een nieuwe ip. Je krijgt je pre-order binnen of haalt deze op in de winkel en vanaf dat moment probeer je elke vrije minuut te besteden in die nieuwe wereld en elk detail in je op te nemen. Of je rent er als een malle Pietje doorheen zodat je ‘first’ kunt roepen, zoals deze Prey-speedrunner.

Speedrunnen is een vak apart, wat een aantal fanatiekelingen proberen te perfectioneren. Het doel is vooral zo snel mogelijk door een game heenkomen en de eindcredits voorbij zien scrollen. Bij elke nieuwe release is het niet de vraag of speedrunners een bizarre recordtijd neer kunnen zetten, maar vooral hoe laag deze tijd gaat zijn. YouTuber DraQu gaat er voorlopig met de speedrunners-eer vandoor in Prey. Hij speelde de game uit in 19 minuten en 34 seconden.

Het moet geen verassing zijn dat de speedrun voornamelijk gebruikmaakt van de Gloo-gun. Dit zeer overdreven lijmpistool stelt de speler in staat om allerlei gekke capriolen in de omgeving uit te halen en deze YouTuber loopt dan ook vrijwel aan een stuk door met dit wapen in de hand. Hij kan onder andere aan de buitenkant van het ruimtestation komen en kan zo allerlei stukken overslaan. Hij valt hier en daar ook nog een paar keer, dus er valt ongetwijfeld nog wat van zijn tijd af te schaven.

Wat wij van de nieuwe Prey vinden lees je binnenkort op Pixel Vault.