President van Comic-Con International overleden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
President van Comic-Con International overleden

John Rogers, de president van Comic-Con International is zaterdagochtend 10 november overleden. Rogers is mede verantwoordelijk voor de enorme groei en het succes van Comic-Con. De organisatoren van het evenement maakten het nieuws bekend via Facebook.

Rogers is overleden aan de gevolgen van een glioblastoom, een agressieve hersentumor. Het is niet bekend hoe oud Rogers is geworden. Het nieuws van het overlijden van Rogers werd bekendgemaakt op het officiële Comic-Con International Facebook-kanaal. Het nieuws kwam een paar uur nadat de verkoop van de badges voor Comic-Con 2019 van start was gegaan online.

Rogers werd in 1986 voor de eerste keer gekozen als president van Comic-Con International en werd sindsdien elk jaar herkozen. Dit maakt hem de langst-regerende president van Comic-Con International sinds het populaire popcultuur-evenement van start ging in 1970. In het verleden werkte Rogers als technisch coördinator en film coördinator voor het evenement. Hij begon met werken voor Comic-Con in 1978.

Comic-Con heeft laten weten dat in plaats van het geven van bloemen donaties kunnen worden gedaan in Rogers’ eer aan The American Brain Tumor Association van The American Civil Liberties Union.