Post-launch plannen voor Anthem onthuld

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Post-launch plannen voor Anthem onthuld

Binnen 2 weken kunnen spelers aan de slag met EA’s nieuwste game Anthem. In de bèta kregen spelers een voorproefje van wat ze allemaal konden doen, maar over eventuele plannen voor na de release was er nog niets bekend. Vandaag heeft de studio wat meer details onthuld over de endgame en post-launch-content. 

Lead producer Ben Irving onthulde op Twitter meer details over de content die zal verschijnen na release. Zo zijn er plannen om het verhaal verder uit te breiden en krijgt de game guilds en leaderboards. Daarbovenop zal ook het progressiesysteem verder uitgebreid worden en komt er een extra moeilijkheidsgraad. Als laatste krijgt de game er een extra stronghold en enkele nieuwe missies bij.

Deze eerste update verschijnt al in maart 2019 en krijgt de naam Echoes of Reality. Naast een uitbreiding op het verhaal biedt de update ook een nieuw Cataclysm event. Dit soort events werden geïntroduceerd tijdens de open bèta afgelopen weekend. Daarin moesten spelers het opnemen tegen enkele nieuwe vijanden, waaronder een gigantisch grote titaan.

EA onthulde ook meer details over de endgame-activiteiten waar spelers aan kunnen deelnemen. Zo maakte de studio bekend dat spelers contracts, freeplay, challenges en strongholds krijgen om hun Javelin te upgraden en nieuwe wapens te vinden. Challenges zijn beschikbaar op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis. Op die manier verzamelen spelers crafting materials en currency waarmee ze hun Javelin kunnen upgraden. Spelers die houden van een uitdaging kunnen deelnemen aan Legendary Contracts.

Anthem 
 Pixel Vault

Anthem 
 Pixel Vault