Post Facto #89

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #89

Het is lente! Hoewel we dat nog niet zo goed terug zien in het weer, is het zeker waar. Hoe zijn onze redactieleden deze lente gestart? Waren ze buiten te vinden, of zaten ze lekker te gamen? Tijd om het uit te vinden!

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jordy V.

Afgelopen week ben ik even gestopt met het afwerken van mijn backlog om de nieuwste uitbreiding van Destiny 2 te proberen. De ViDoc wist me namelijk te overtuigen om het nieuwe seizoen, dat geen raid bevat, uit te proberen. Met het vooruitzicht dat er elke week weer iets nieuws staat te gebeuren in de game heb ik nog wat werk voor de boeg om opnieuw het hoogste power level te bereiken.

The Division 2 
 Pixel Vault

Sinds een paar weken ben ik ook terug te vinden in Washington D.C. als een agent van The Division. Als grote fan van het looter shooter genre kocht ik uiteraard de Collector’s Edition die ook drie dagen eerder toegang tot de game bevat. Momenteel ben ik level 24 en ik hoop na enkele uren spelen eindelijk het maximum level te bereiken om te beginnen aan de end game content. Ja, al mijn vrije tijd kruipt momenteel in deze game en het schrijven van deze Post Facto doe ik terwijl de servers enkele uren down zijn voor onderhoud.

Met een nieuwe uitbreiding voor Destiny 2, een gloednieuwe game genaamd The Division 2 en enkele levensnoodzakelijke verplichtingen (= werk) hoop ik beide games toch bij elke nieuwe uitbreiding uit te proberen. Hopelijk vallen als deze uitbreidingen niet in dezelfde week, want dat zou een aanslag op mijn tijd zijn. Bovendien hebben we ook nog Anthem waarvan ik wil ontdekken hoe de game evolueert na enkele maanden.

Jermaine

Ik ben blij om te horen dat sommige van ons nog genoeg tijd vinden om uitgebreid te gamen. Helaas zit ik in een hele drukke periode en wordt al mijn vrije tijd door werk opgeslokt. Toch heb ik een momentje kunnen pakken om naar Captain Marvel te gaan. Ik moet zeggen dat deze zeker niet tegenviel, maar ik vond het wel een echte tussenfilm. Dat is ook logisch als de film vlak voor een gigant als Avengers: Endgame uitkomt.

Captain Marvel 
 Pixel Vault

Qua gamen ben ik vooral met Diablo 3 bezig. Elk moment dat ik kan gamen doorloop ik een paar dungeons. Voor het verhaal hoef je Diablo 3 in ieder geval niet te spelen. Ik was eerst vrij sceptisch over de consoleversie, maar na jaren uitstellen heb ik mij er toch aan gewaagd. De controls werken verbazingwekkend goed voor een pc-original. Beter laat dan nooit zeggen we maar.

Rohald

Die veertig urige werkweken beginnen langzaamaan te wennen en dat maakt dat ik ‘s avonds weer wat meer energie heb om te gamen. Zo heb ik weer eens een duik gewaagd in Elite: Dangerous. Dit was wel een flinke uitdaging, want de game is bizar complex en doet weinig om spelers te begeleiden en de complexe facetten te leren. Daarnaast is er ook veel toegevoegd sinds de laatste keer dat ik de game speelde.

Gelukkig besloot ik de game te streamen en kreeg ik begeleiding van Elite: Dangerous-veteranen in de chat. Al met al vond ik het een fijne ervaring en ik verwacht dat ik de komende dagen/weken nog wel een stream ga wagen, want hoewel de game intimiderend en complex is, voelt het bijzonder fijn om met je ruimteschip op een onbekende planeet te landen.

Elite: Dangerous 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!