Post Facto #86

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #86

Het jaar tuft rustig verder terwijl we de laatste week van februari in gaan. In de afgelopen week zagen we een aantal langverwachte games uitkomen. Anthem, Metro Exodus en Crackdown 3 passeerden allemaal de revue. Hoe beleefden onze redactieleden deze week?

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jermaine

Ik heb het al een lange tijd ontzettend druk en kom niet echt meer toe aan mijn game-uurtjes. Toch weet ik af en toe mijn consoles af te stoffen en te ontspannen. Zo heb ik eindelijk Earthbound voor de SNES uitgespeeld. Daar was ik enkele maanden geleden mee begonnen uit pure nostalgie. Daarnaast heb ik voor de PlayStation 4 Dragon Quest XI maar eens opgestart. Ik moet zeggen dat het er allemaal weer geweldig uitziet en de komende tijd mijn vrije uren daarin worden gestoken.

Dragon-Quest

Afgelopen weekend heb ik ook nog Alita: Battle Angel in de bioscoop gezien. Ik had geen hoge verwachtingen van de film, maar was toch aangenaam verrast. Sommige dingen hadden beter uitgewerkt mogen worden, maar visueel is het werkelijk prachtig. Daarnaast is het een heerlijke sci-fi-film vol vette actiescènes.

Jordy

Net zoals Jermaine heb ik de afgelopen tijd ook te weinig tijd gehad om even goed te gaan gamen. Ook de griep afgelopen weekend was geen goede motivatie. Ondertussen heb ik wel Kingdom Hearts 3 uitgespeeld en ben ik al goed op weg naar de platinum trophy. Gelukkig hoef je bij dit deel het spel niet drie keer uit te spelen.

Kingdom Hearts 3 
 Pixel Vault

Door het uitspelen van Kingdom Hearts 3 en een aantal opmerkelijke dingen in het verhaal heb ik maar eens Kingdom Hearts Union X geïnstalleerd op mijn telefoon. Blijkbaar was dit ook best wel een belangrijk deel waar flink wat lore uit gehaald is voor het verhaal van Kingdom Hearts 3. Deze app is wel geinig voor tussendoor en gelukkig free-to-play. Uiteraard zitten er wel microtransacties in, maar daar hoef je gelukkig niks mee te doen.

Kevin

Het lijkt een trend te zijn, eentje die hoort bij het ‘volwassen’ zijn: veel werken, nog meer verplichtingen en te weinig gamen. Ook bij mij is dat helaas niet anders, maar waar mogelijk probeer ik toch mijn broodnodige uurtjes bij elkaar te sprokkelen. Zoals in een van mijn eerdere monologen al was te lezen neem ik dan ook maar al te graag mijn Switch mee in de trein. Daarbij heb ik momenteel twee verslavingen: Xenoblade Chronicles 2 en Tetris 99. Vooral die laatste is intens, maar oh zo leuk. Helaas heb je er wel een internetverbinding voor nodig, dus in het openbaar vervoer kan ik “Winner, winner, tetromino dinner” wel op mijn buik schrijven.

Wanneer de avond is gevallen, mijn nieuwsdienst erop zit en Robert mij niet achtervolgt met een stapel deadlines (die ik soms weleens vergeet, sorry!), probeer ik ook nog wat uurtjes van een aantal loot shooters mee te pakken. Naast het reguliere grindwerk in Destiny 2, heeft ook Anthem al wat uurtjes gedraaid op mijn pc. Waar menig gamer klaagt over grote hoeveelheden bugs en andere nare dingen, heb ik daar nog weinig over te klagen. Enkel mijn verouderde Gigabyte Windforce R9 290 mag momenteel rekenen op een pensioen als dit zo doorgaat…

Anthem 
 Pixel Vault

Zoals je ziet hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!