Post Facto #85

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #85

Er is weer een week gepasseerd. Deze afgelopen week is de gamewereld nog aan het bijkomen van de onthutsende entree van Apex Legends en de implicaties die dit meebrengt voor het battle royale-genre. Hebben we naast het spelen van Apex Legends nog andere dingen gedaan? Tijd om het uit te vinden!

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Robert

Ik was sinds het nieuwe jaar druk bezig met Red Dead Redemption 2 (ja nog steeds) en Wargroove op de Switch, maar sinds 4 februari is alles stil komen te liggen. Ik speel namelijk alleen nog maar Apex wait for it…

Apex Legends 
 Pixel Vault

Ja, Apex Legends dus. Eindelijk is er een goed afgewerkte battle royale-ervaring van hoog niveau. Respawn Entertainment is er aardig in geslaagd om een unieke battle royale-game neer te zetten en ik ben er dan ook helemaal verknocht aan. Afgelopen week was ik dus enkel en alleen in King’s Canyon te vinden en dat zal nog wel even zo blijven.Tussen de potjes door ben ik wel druk bezig met een review van de game, maar mocht je niet zo lang kunnen wachten, dan heb ik hier alvast de belangrijkste elementen van Apex Legends op een rij gezet.

Rebecca

De afgelopen dagen heb ik zeer fijntjes (niet dus) ziek in bed mogen doorbrengen. Weinig gametijd dus voor mij, maar des te meer filmtijd. Ik heb veel kinderfilms bekeken, gezien dat wel relaxed is met een heel koortsig hoofd, maar daar ga ik jullie niet mee vervelen. Wel een kleine aanrader: de Lego Batman-film. Die staat op Netflix en is ontzettend grappig.

Verder heb ik net Far Cry New Dawn binnen. Ik kijk al een flink tijdje uit naar die game en kan dan ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan. De afgelopen week heb ik veel naar de soundtrack geluisterd en ook naar die van Far Cry 5. Als de muziek een aanwijzing is voor het niveau van de game, zitten we in ieder geval gebeiteld.

Far Cry New Dawn 
 Pixel Vault

Stan

De afgelopen tijd is voor mij vooral druk geweest. Beginnen met een nieuwe baan zorgt voor het herindelen van je tijd, wat jammer genoeg betekent dat ik minder tijd heb om te gamen. Daardoor heb ik in de overgebleven uurtjes dan ook vooral series gekeken, want RPG’s speel je natuurlijk niet maar één uur per dag.

Zo heb ik onder andere kennis gemaakt met Limitless, een serie over een gast die door een drug, NZT, ineens de slimste mens op de planeet wordt. Natuurlijk gaat dit gepaard met bijwerkingen en uiteindelijk met een baan bij de FBI. Daarnaast zijn er mensen die op hem jagen, onderzoekers die het middel tegen de bijwerkingen proberen na te maken en natuurlijk een presidentskandidaat die dat middel stiekem al lang heeft en daar goed gebruik van maakt. Als je houdt van misdaadseries, dan is deze zeker een aanrader!

Tim

Het feit dat er de laatste tijd niet veel games zijn verschenen waar ik heel enthousiast van wordt, is in een bepaald opzicht jammer, maar het doet wel wonderen voor mijn backlog! Zo heb ik afgelopen week na jaren uitstel, opnieuw beginnen en wederom uitstel eindelijk The Legend of Zelda: Ocarina of Time uitgespeeld. De game is pas 21 jaar oud, dus ik vind dat ik best trots mag zijn op deze prestatie. Daarnaast heb ik een andere game uitgespeeld die al lang op mijn lijstje stond: Pyre. Deze indietitel van Supergiant Games met zijn mix van sportgame, RPG en choose your own adventure-elementen heb ik vrijwel in één ruk uitgespeeld. Vooral de muziek uit de game is me echt bijgebleven en zet ik regelmatig op tijdens het werken.

Post Facto #85

Ten slotte kan ik het niet laten om het even over het nieuwe seizoen Star Trek: Discovery te hebben. Waar het eerste seizoen van de serie vermakelijk, maar vaak wel erg onevenwichtig was, heb ik het idee dat de makers in dit tweede seizoen duidelijker voor ogen hebben wat ze precies willen met de serie. Hoewel de afleveringen nog lang niet perfect zijn, geniet ik tot nu toe enorm van de wekelijkse afleveringen.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!