Post Facto #84

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #84

Januari is afgesloten en het jaar is nu officieel op gang gekomen. Aankondigingen worden gedaan, games worden uitgebracht en het nieuws komt ons langs alle kanten tegemoet. Hebben onze crewleden tijd gehad om even uit te puffen?

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Damy

Daar zijn we weer en ik heb wel weer wat dingetjes te vertellen. Allereerst hetgeen wat mij echt het meest verbaasd heeft in positieve zin: de film Spider-Man: Into the Spider-Verse, want wat was die fantastisch. Het is een film die wegkijkt alsof je een stripboek leest. Het is misschien een beetje lastig uit te leggen, maar wie hem heeft gezien weet gelijk wat ik bedoel. Daarnaast is de animatie gewoon geweldig om naar te kijken. Kortom, een echte aanrader wat mij betreft.

FIFA 19 
 Pixel Vault

Verder is er voor mij helaas niet zoveel gebeurd op het gebied van games. Ik heb me naast mijn werk meer beziggehouden met het ‘bijkijken’ van mijn series. Gotham is bijvoorbeeld gelukkig weer begonnen en Suits gaat ook weer verder, dus daar ben ik erg blij om. Ik heb wel Fifa 19 weer eens opgepakt. Na drie maanden ben ik wel nieuwsgierig geworden welke aanpassingen er gedaan zijn. Tot nu toe moet ik zeggen dat er wel vooruitgang in zit. Misschien moet ik de game toch maar weer eens een kans geven.

Rebecca

Ik heb de afgelopen week helaas niet zoveel tijd gehad om te gamen als dat ik graag zou willen, maar desondanks heb ik toch het een en ander weten te doen. Zo ben ik eindelijk begonnen aan Life is Strange 2. De eerste game in de serie vond ik fantastisch, maar na de release in september besloot ik te wachten tot het hele seizoen uit was zodat ik deze in een keer kon spelen. Nou dat hield ik dus vol tot aan de tweede episode. Ik heb er echter geen seconde spijt van gehad. Dontnod heeft zich naar mijn mening zeker weer weten te overtreffen.

Daarnaast ben ik met mijn man een tijdje op zoek geweest naar een nieuwe serie om te kijken en dat is ons gelukt. We zijn momenteel met Grimm begonnen, die net een iets andere kijk weet te bieden op de sprookjes die de meesten van ons altijd verteld werden. De serie heeft zes seizoenen, dus ik kan gelukkig eventjes vooruit.

Life is Strange 2 
 Pixel Vault

Rohald

Gedurende de afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met twee dingen: vacatures doorsnuffelen en gamen. Als pas afgestudeerde chemist is mij altijd gezegd dat ik snel aan een baan kom, dus daar hoop ik nu wel op. De huur betaalt zich immers niet vanzelf.

Om het nog wel leuk te houden, ben ik dus zoals eerder gesteld ook veel aan het gamen. Ik zit nog steeds diep in Rimworld en heb al enige tijd een kolonie in stand kunnen houden. Daarnaast ben ik ook weer eens in Total War: Attila gedoken. Hoe dat afloopt hoor je nog. Een derde nieuwe project van me is het onderzoeken van de nieuwe content updates van Elite: Dangerous. Ook daar ga je in de toekomst meer van horen.

Kevin

Nu ik eindelijk door Persona 5 heen ben is er een soort groot gapend gat in mijn JRPG-catalogus gevallen, zeg maar ten grote van het IJsselmeer. Om dat gat maar op te vullen ben ik mijn collectie ingedoken op zoek naar iets wat nog op het stapeltje lag. Bij toeval kwam daar Xenoblade Chronicles 2 naar boven drijven, een titel waar ik ondertussen al meer dan 100 uur in heb zitten, maar nog altijd niet heb uitgespeeld. Misschien dat het onnavolgbare verhaal daar iets mee te maken heeft, realiseer ik me ondertussen weer.

releaselijst 2019

Daarnaast zijn het natuurlijk hoogtijdagen voor loot shooters, een genre dat naast Destiny 2 nu concurrentie gaat krijgen van Anthem en The Division 2. Als de servers het doen natuurlijk, maar dat blijkt zoals altijd een kwestie van geduld. Menig gamer (en journalist ook) hoor je klagen over de capaciteit van de servers, met de simpele oplossing: “Dan zet je er toch gewoon tig servers bij?”. Moet je ze horen als er niemand te bekennen is in hun specifieke server, of er een paar euro extra wordt gevraagd voor compleet optionele cosmetische toevoegingen. Nou, dan is er stront aan de knikker.

Deze keer wil ik eens afsluiten met wat anders dan een animeserie met een hoog clichégehalte (<3) of een wijze quote. Daarom heb ik mijn schermen eens een keer met rust gelaten en een ouderwets boek erbij gepakt. Je weet wel, zo’n ding met van die vellen papier erin. Ditmaal gaat het om GRIP van Rick Pastoor. Geen meeslepende thriller of episch fantasieverhaal, maar een heerlijk nuchter boek vol advies over hoe je jouw week (en jaar, en leven) weer een beetje op orde kunt krijgen. Een goed idee voor iemand die twee banen tegelijk probeert te hanteren en ook nog een leuk leven wil leiden. Iemand zoals ondergetekende bijvoorbeeld. Een aanradertje dus, helemaal voor iedereen die zijn weken in een kantoor spendeert.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!