Post Facto #83

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #83

Januari is altijd een rustige maand, waardoor het jaar moeizaam op gang lijkt te komen. Deze week was de laatste week van die trage start, want volgende week zitten er een boel nieuwe games aan te komen. Voor die tijd hebben we onszelf nog even mogen vermaken in alle rust.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jordy V.

Deze week heb ik alvast reikhalzend uitgekeken naar de VIP Demo van Anthem die vanaf vrijdag te spelen is. Ik ben echt benieuwd in welke mate deze game mij kan blijven boeien, net zoals Destiny dat jaren wist te doen. Daarnaast ben ik teruggegaan in de tijd en heb ik Just Cause 3 even van onder het stof gehaald.

Releaselijst 2019

Waarom Just Cause 3? Omdat ik vastbesloten ben geen platinum te halen in het vierde deel alvorens deze uitgespeeld te hebben. Het werd me echter snel duidelijk dat ik goede redenen had om dit spel snel te verstoppen in de donkerste hoekjes van mijn kast. Na al die jaren en alle kansen om de game te voorzien van een update is dat nog steeds niet gebeurd, waardoor alle glitches en bugs ook nog steeds van de partij zijn. Om jullie een idee te geven van hoe erg de situatie dan wel is, nodig ik jullie uit om dit filmpje te bekijken.

Robert

Sneeuw is eigenlijk de enige weersomstandigheid waar ik heel enthousiast van kan worden en graag naar buiten wil. Dat heb ik dan ook gedaan en dat heeft ervoor gezorgd dat ik maar weinig uurtjes na mijn werk gamend heb doorgebracht. De paar uurtjes die ik wel heb kunnen gamen, heb ik vervolgens in de virtuele sneeuw van Vikendi doorgebracht. Aldaar heb ik het zowaar voor elkaar gekregen om met Rohald in Duo’s een chicken dinner te winnen. Een chicken dinner in squads en solo had ik al, maar deze ontbrak nog. Een euforisch momentje dus!

Jermaine

Ik heb het eigenlijk pokkedruk met werk en kom bijna niet toe aan weer eens vol gamen. Toch laat ik mij niet weerhouden om in de late uurtjes nog even mijn consoles aan te zwengelen. Zo ben ik eindelijk eens begonnen met Diablo 3, waarvan ik niet had verwacht dat deze zo goed zou werken op de PlayStation 4. Het is in ieder geval weer een game waarmee ik uren bezig kan zijn. Vooral als je alle hoekjes en gaatjes van een dungeon wil uitkammen.

Post Facto #83

Daarnaast vermaak ik mij nog steeds enorm met de SNES Classic Mini en ben ik halverwege Earthbound. Ik heb deze game destijds als kleine mini-me al gespeeld, maar kwam toen nooit verder dan een paar levels. Dit kwam dan ook mede door mijn beperkte Engelse vocabulaire. Ik ben inmiddels over de helft en vind het echt een prachtgame met een erg sterke soundtrack.

Jessica

Aangezien Kingdom Hearts 3 (eindelijk) om de hoek ligt, heb ik me de afgelopen weken voornamelijk beziggehouden met het (her)spelen van de oude Kingdom Hearts-games. Ik ben net klaar met Kingdom Hearts 2, wat een nostalgisch mijlpaal voor mij is. Deze game kon ik namelijk nooit uitspelen, doordat mijn PlayStation 2 kapot ging en daarna ook de disc zelf. Met de HD Remix op PlayStation 3 kon ik dit nu toch nog goedmaken.

Aan de ene kant vond ik het een heerlijke game om te spelen. Persoonlijk vind ik het overkoepelend verhaal van Kingdom Hearts interessant en diepgaand, al snap ik dat anderen het als te ingewikkeld beschouwen. Dat is dan ook waarom ik van de franchise houd: vanwege de originele personages en hun motieven.

Kingdom Hearts 
 Pixel Vault

Aan de andere kant merk je duidelijk dat het een kindergame wil zijn vanwege beschamende dialogen en scènes, vooral wanneer er Disney-personages op het toneel staan. Ik hoop daarom dat Kingdom Hearts 3 een wat serieuzere toon aanneemt dan 2. Voor nu ga ik nog even aan de slag met Birth by Sleep, waar ik zoals gewoonlijk nooit voorbij een bepaald baasgevecht kwam…

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!