Post Facto #82

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #82

Er is alweer een week is gepasseerd en met een rap tempo. We hadden deze week een paar leuke en een paar minder leuke nieuwtjes. Zo leerden we wanneer we de finale van Game of Thrones mogen verwachten, maar gingen er ook de geruchten de ronde dat de aankomende Star Wars-RPG van de baan is.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Rebecca

Ik ben in het nieuwe jaar eindelijk eens begonnen aan Assassin’s Creed Odyssey. Ik had hem al die tijd al wel in de kast liggen, maar moest nog echt even het moment vinden om er goed voor te gaan zitten. Als de rasechte verzamelaar die ik ben, wil ik elk stukje van de wereldkaart verkennen en die van Odyssey is immens groot. Voor mijn gevoel heb ik al duizend uur in de game zitten, maar dat is natuurlijk overdreven. Toch kijk ik niet gek op als het er al zeker vijftig zijn en ik ben bij lange na nog niet klaar.

Assassin's Creed Odyssey 
 Pixel Vault

Verder heb ik dit weekend een heuse filmmarathon gehouden met een goede vriend van me. Een van deze films was de superslechte Super Mario Bros.-film uit de jaren 90. Ik kan hem je met alle liefde aanbevelen, zeker als je eens een stevig potje wilt lachen. Die Goomba’s lieve mensen, als je daar niet om kunt lachen, dan is er iets mis met je.

Lisa

Zoals een van mijn favoriete YouTubers vaak zegt: januari is meh-uari. Er is iets aan de eerste maand van het jaar dat al de creativiteit uit me zuigt, om nog maar te zwijgen over het grote, zwarte gat dat mijn bankrekening heet na de feestdagen. Op videogame-gebied ben ik daarom niet echt actief bezig. Persona 5 Dancing In Starlight houdt me op dit moment voornamelijk bezig, evenals Pokémon: Let’s Go, Eevee! Waarom is die game zo schattig? Mijn kleine hartje groeit elke keer enorm als mijn Eevee een stom steentje voor me heeft gevonden.

Actiever ben ik de laatste tijd op anime-gebied. Hoewel tot nu toe Jojo’s Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable mijn favoriete seizoen is, begint Golden Wind langzaam maar zeker in te lopen. Daarnaast zit ik midden in Yu-Gi-Oh! GX en Yu-Gi-Oh! Arc-V, want dingen op chronologische volgorde kijken is voor watjes.

Pokémon Let's Go Pikachu Eevee Snorlax 
 Pixel Vault

Tim

Zoals ieder weldenkend mens heb ik deze kerstvakantie weer eens een Lord of the Rings Extended Edition-marathon gehouden. Met bijna twaalf uur is het een flinke zit, maar de Lord of the Rings-films blijven tot mijn favoriete films aller tijden behoren. Na het kijken van de trilogie laait mijn obsessie met de wereld van Midden-aarde altijd op, wat er op dit moment onder andere voor zorgt dat ik de Silmarillion weer eens aan het lezen ben.

Ook mijn gamegedrag wordt bepaald door mijn aangewakkerde Lord of the Rings-obsessie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk een game aan het spelen ben die al heel lang op mijn backlog-lijst staat: Middle-earth: Shadow of Mordor. De game stamt alweer uit 2014, maar ik weet mij desalniettemin uitstekend te vermaken met het over de kling jagen van eindeloze hoeveelheden orcs!

Rohald

De afgelopen week was een tamelijk drukke week voor mij. Ik heb officieel mijn eerste sollicitatie als chemisch ingenieur achter de rug, met de dag daarna mijn laatste hertentamen. Gelukkig heb ik na enkele maanden eindelijk Rimworld in mijn bezit, dus kan ik ‘s avonds lekker ‘ontspannen’ en creperen in die sandbox.

Rimworld 
 Pixel Vault

Daarnaast heb ik eerder deze week (eindelijk) het derde seizoen van Daredevil afgekeken. Persoonlijk vond ik dit seizoen het beste van de serie, met de meest spannende momenten, acteerwerk en variërend regiewerk. Dat maakt het voor mij toch wel extra jammer dat de serie momenteel opgeheven is door Netflix. De algemene consensus is dat Disney deze met zijn eigen streaming service weer gaat oppakken, maar dat is nog steeds maar een gerucht. Ik hoop het echter wel!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!