Post Facto #81

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #81

Ondertussen is januari goed begonnen, zijn veel mensen weer aan het werk en zijn de vrije dagen rond de jaarwisseling alweer bijna vergeten. Hoog tijd dus om weer druk aan de slag te gaan met de games/entertainment-industrie. Laten we eens polshoogte nemen van wat er allemaal gaande is op de redactie.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jordy

Deze week had ik geen zin om op de pc of PS4 te gamen en ben ik gezellig aan de gang gegaan op de Nintendo Switch. Een van de games die ik heb gedaan was Super Smash Bros. Ultimate, ik was namelijk nog niet nog klaar met de Spirits-modus om alle personages vrij te spelen. Samen met Rebecca ben ik hiermee aan de slag gegaan. Tot op heden zijn nog steeds niet alle personages ontgrendeld, maar we hoeven er nog maar twintig.

Super Smash Bros. Ultimate 
 Pixel Vault

Een ander spel op de Switch waar we nog mee aan de slag moesten was The World Ends With You. Ik had deze titel destijds niet op de DS gespeeld, dus ik ging er helemaal fris in. Rebecca had hem al wel op de DS gespeeld en moest zich inhouden om niet het verhaal al te gaan spoilen. Het is een zeer vermakelijke game, waarin je gaandeweg erachter komt wat er allemaal aan de hand is in de wereld met de ene plottwist na de ander. Als je deze nog niet gespeeld hebt, is het zeker een aanrader.

Stan

Voor mij stonden de afgelopen weken in het teken van gezelligheid, veel, lekker eten en natuurlijk gamen. Ook ik was niet van Super Smash Bros. Ultimate weg te slaan en ik ben ondertussen begonnen aan het vrijspelen van alle challenges. Gelukkig heeft Nintendo sommige challenges ook echt een uitdaging gemaakt, dus hopelijk kan ik daar nog even mee vooruit.

Daarnaast heb ik me gewaagd aan Bird Box, een Netflix-film waar veel over te doen was, waarin mensen met blinddoeken door de wereld trekken omdat ze zelfmoord plegen wanneer ze ‘iets’ zien. Voor iedereen die die film nog wil gaan kijken: verwacht er niet te veel van, ik vond hem namelijk jammer genoeg tegenvallen. Ook ben ik begonnen aan de Netflix-serie The Haunting of Hill House. De serie is zeker een aanrader voor horrorfans die ook tegen een beetje verhaal kunnen. Mocht je dus twijfelen tussen die twee, dan raad ik je de laatste aan.

Super Smash Bros. Ultimate 
 Pixel Vault

Damy

December was de maand van samenkomen met vrienden en familie en dat is dan ook wat ik heb gedaan. Helaas moest ik wel werken tijdens Kerstmis, maar dat is het risico als je in een volcontinu rooster werkt. Dat wil niet zeggen dat ik niet heb kunnen gamen, want ik had het geluk dat ik de Switch van mijn broer mocht lenen. Daardoor heb ik me tijdens de hele rustige nachtdiensten goed vermaakt. Ook kon ik nog wat afleveringen meepakken van de series die ik volg.

Verder heb ik me gelukkig in kunnen houden tijdens de Steam Winter Sale. Ik heb vier games weten te scoren voor een mooi prijsje. Daarom ga ik me de komende tijd bezighouden met The Escapists 2 en alle DLC. Ook PC Building Simulator heeft al wat van mijn tijd ingenomen. Waarschijnlijk omdat het een soort kalmerende werking heeft, net als House Flipper. En de serie Gotham is eindelijk weer begonnen. Helaas wel het laatste seizoen, maar het schijnt fantastisch te worden. Hopelijk kan ik de komende tijd hier weer even mee vooruit.

Kevin

Het is momenteel rustig in de gamesindustrie en dat geeft ruimte om terug te vallen in vertrouwde patronen. Zo heb ik voor de zoveelste maal een poging gewaagd om Persona 5 uit te spelen, maar dat is me nog altijd niet gelukt. Ook zijn de gebruikelijke uurtjes in Destiny 2 gaan zitten, dit keer niet alleen op de pc maar ook op de Xbox (op aandringen van collega Michiel).

Persona 5 
 Pixel Vault

Daarnaast kwam het mij ter ore dat tijdens de Steam Winter Sale de nieuwste uitbreiding van Final Fantasy Online 14 in de aanbieding was. Aangezien oude gewoontes niet verdwijnen, ben ik ook daarvoor gezwicht. Als je echter niet continu MMORPG’s speelt, blijkt het best lastig om er na meer dan een jaar weer in te komen.

Het is een beetje alsof je weer gaat fietsen na geheugenverlies: je herkent de pedalen en de versnellingen, maar weet niet meer precies waar ze voor zijn. Al is het in het geval van FFO 14 wel meer een vliegtuig dan een fiets. Alleen Japanners kunnen de menu-structuur van een MMORPG nog waziger maken dan dat deze gebruikelijk al is…

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!