Post Facto #80

Post Facto #80

Deze week was het begin van 2019 en de redactie van Pixel Vault wil jou een gelukkig en een veilig 2019 toewensen. Ondanks dat we vorige week onze welverdiende rustweek hadden, hebben we niet stilgezeten. De kerstdagen zijn immers altijd een drukke periode vol met sociale aangelegenheden en we hopen ook altijd op wat extra rust om een aantal uur ongegeneerd te gamen. Laten we aan onze crewleden vragen hoe zij de feestdagen hebben doorgebracht.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jermaine

It’s the most wonderful time of the year en dat is het zeker! Ik had eindelijk vakantie na een erg drukke periode, dus ideaal om eindelijk weer eens flink wat uren te gamen. Ik heb nog steeds God of War niet 100% uitgespeeld en verder ben ik ook aan het proberen om Lego DC Super-Villains platinum te krijgen. Uiteraard staat er nog een hoop op mijn verlanglijstje en hoop ik dat ik hier na de kerst nog mee aan de slag kan gaan.

God of War 
 Pixel Vault

De overige uurtjes heb ik vooral lekker cliché gespendeerd met vrienden en familie. Uiteraard hoort hier heel veel eten bij en een knalfeest aan het einde van het jaar. Ik wens jullie in ieder geval een gezellig 2019 vol gameplezier!

Robert

Vlak voor kerst vroeg iemand mij of ik nog een game wilde voor kerst en zo ja welke. Het antwoord was uiteraard ja, maar over welke game moest ik even nadenken. Mijn backlog is namelijk ernstig gegroeid het afgelopen jaar en de stapel met games die ik nog moet spelen bestaat inmiddels niet alleen maar meer uit obscure indies. Ook Red Dead Redemption 2 en Spider-Man heb ik nog niet uitgespeeld. Dat ik vervolgens de halve kerst Rimworld heb zitten spelen in plaats van aan een nieuwe titel te beginnen, helpt ook niet bepaald. Al blijft die game wel erg tof.

Gezien de situatie heb ik toch maar nee gezegd tegen de vraag of ik een game wilde. Een radicale keuze, maar ik denk dat ik meer heb aan een agenda voor dit jaar, zodat ik daadwerkelijk tijd kan gaan inplannen om mijn backlog weg te werken.

Rimworld 
 Pixel Vault

Rohald

Ook ik heb tijdens de kerstweek een weekje afstand gedaan van mijn redactionele taken. Die week ‘rust’ had ik ook wel nodig, want ik heb Red Dead Redemption 2 van onder de kerstboom gevist! Driemaal raden waar ik dus meer dan vijftig uur in vijf dagen in heb gestoken… Het verhaal, de wereld, de details, de activiteiten waar je aan kunt participeren. Zo fijn en zo grandioos!

Tot mijn spijt gaat mijn ervaring van Red Dead Redemption 2 niet zonder slag of stoot. Ik erger mij namelijk kapot aan de missiestructuur van het hoofdverhaal. Het is ronduit zonde om te zien hoe het zware werk van de ontwikkelaars, artiesten en voice actors wordt ondermijnd door luie, repetitieve verhaalmissies die niet meer zijn dan een opgepoetste rail-shooter. Oh ja, ik heb naast het ergeren ook nog veel gegeten en gedronken.

Jessica

Deze kerstvakantie heb ik vooral een potje niets zitten doen, iets dat ik hard nodig had na alle drukte van 2018 en waar ik dus erg van genoot. Dit betekent dat ik veel tijd met mijn familie doorgebracht heb, of dit nu was door samen te eten of door spellen zoals Exploding Kittens (een aanrader!) te spelen.

Pyre - Pixel Vault

Ook op het gebied van videogames was de kerstperiode verrassend productief voor mij. Hoewel ik mijn PlayStation 3 mee had genomen om Kingdom Hearts 2.5 HD Remix te spelen, heb ik de game niet aangeraakt. Wel heb ik Pyre opnieuw opgepakt, een game waar ik aan het begin van het jaar mee begonnen was maar nooit afgemaakt had. Daarna heb ik me weer in de gestoorde wereld van Higurashi geworpen. Van Higurashi heb ik aan een stuk door twee hoofdstukken uitgespeeld en heb ik een derde gekocht. Mijn kerstvakantie heeft mijn backlog daarom goed gedaan.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt tijdens de feestdagen, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan rondom kerst en de jaarwisseling. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!