Post Facto #8

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #8

De redactie is elke week druk met nieuws tikken, achtergronden schrijven en reviews pennen als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er niet bijzonder veel gebeurd in de game wereld, maar wel in de media wereld. Natuurlijk hebben we het over het begin van het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Onze crew heeft natuurlijk gekeken, maar wat vonden zij er nu van? Hebben ze hiernaast nog iets gedaan?

Tim Miechels

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver: de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Game of Thrones was daar. Na een jaar lang speculeren, kregen we The Hound, Arya, Cersei, Jon Snow en Daenerys eindelijk weer in actie te zien. Nu de serie zich in het een-na-laatste seizoen bevindt, begint het verhaal zich echt richting de endgame toe te bewegen. Ik vond de eerste aflevering zeer veelbelovend en ik kan nu al niet wachten op de volgende.

Game of thrones 
 Pixel Vault

De gameserie die mij altijd aan Game of Thrones doet denken, is The Witcher. Dat komt waarschijnlijk omdat ze allebei op een fantasy boekenserie gebaseerd zijn. In zowel The Witcher als Game of Thrones zijn personages bijna nooit volledig goed of slecht. Denk bijvoorbeeld aan manipulatieve personages Littlefinger uit Game of Thrones of Sigismund Dijkstra uit The Witcher, van wie het nooit helemaal duidelijk is wat hun motieven nou precies zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd of de The Witcher-serie van Netflix het niveau van Game of Thrones kan evenaren.

Jermaine van Haarlem

Deze week heb ik de eer gehad om bij het hoofdkantoor van Bethesda langs te gaan om daar Wolfenstein 2: The New Colossus te spelen. Daarnaast mocht ik ook een interview afnemen met de Senior game designer waardoor ik een blik achter de schermen kon werpen. Mijn hands-on en interview zijn in ieder geval volgende week te lezen op de site.

Tussendoor ben ik vooral bezig geweest met Final Fantasy XII: The Zodiac Age, want daar gaat aardig wat tijd in zitten, wil je het goed doen. De review is in ieder geval af en ik speel ondertussen rustig verder om eindelijk die rottige mini-boss af te maken.

Robert Zomers

Net als Tim begon ook mijn week met Game of Thrones (no worries, no spoilers) en ik had vooral een kippenvel momentje op het einde tijdens de scène van Daenerys. Dat is niet voor het eerst, maar zeker niet vanzelfsprekend, aangezien ik haar in het begin van de serie niet kon uitstaan. Het ging allemaal veel te makkelijk en ze had naar mijn bekrompen inzicht alles te danken aan haar naam en draken. Daar ben ik enorm van teruggekomen. Geen enkel personage uit de serie is zo gegroeid als zij en ik kan niet wachten tot het moment van breaking the wheel gaat gebeuren dit seizoen.

Albion Online 
 Pixel Vault

Verder heb ik vooral in de rij gestaan bij de lancering van een kersverse MMO Albion Online. Mocht ik ooit nog door de queues heenkomen, dan lees je er binnenkort meer over op Pixel Vault.

Ernö

Ik ga origineel zijn en benoemen dat ook ik de week ben gestart met de nieuwste aflevering van Game of Thrones. Als een enorme boekpurist moet ik er nog erg aan wennen dat de serie nu vrijwel volledig verder is dan de boeken. Langzaamaan begin ik de twee wel los van elkaar te zien en respect te krijgen voor het feit dat een adaptatie iets anders is dan een copy-paste naar een ander medium; het lijkt me juist goed als film of televisie de creatieve vrijheid voelt om een andere weg in te slaan met een verhaal dan dat het bronmateriaal doet. Om ook spoilervrij te blijven, zal ik alleen even noemen dat ik altijd een beetje week in de knietjes word van Jon Snow. Wat een geweldig karakter is hij geworden, ondanks het feit dat hij in het begin een beetje een zeikende tiener was.

Verder heb ik deze week een trip down memory lane genomen, want ik kreeg de kans om voor een Afgestoft-artikel Pokémon Diamond er weer eens bij te pakken! Het was werkelijk geweldig om dat weer eens te mogen spelen. Zeker nu ik volwassen ben, veel meer games heb gespeeld en er een wat kritischer oordeel over heb kunnen vellen. Ik ging het spel in met de vraag: “waarom vond ik dit nou de beste Pokémon-titel?”. Als je wilt weten of ik daar een antwoord op heb gevonden, verwijs ik je graag naar het artikel! Dat zal komende week ergens online verschijnen.

Pokemon diamond 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!