Post Facto #79

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #79

De voorlaatste week van het jaar zit er alweer op. Wat gaat de tijd toch snel. In de afgelopen weken zijn we hard aan de slag gegaan met het creëren van de eindejaarscontent die je in de loop van de aankomende week kunt verwachten. Hierdoor is onze vrije tijd wat spaarzaam. Hebben we die efficiënt weten te gebruiken?

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Rebecca

De kerstperiode is natuurlijk volop bezig en met alles dat daaromheen moet gebeuren merk ik dat ik net iets te weinig tijd heb om mijn nerdy zelf te zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niks heb gedaan. Afgelopen weekend ben ik samen met mijn man naar Aquaman geweest. DC stond de afgelopen paar jaar niet al te hoog op mijn lijstje, maar deze film heeft daar toch wel wat verandering in weten te brengen. HIj is goed lieve mensen.

Lucius 3 
 Pixel Vault

Daarnaast ben ik bezig geweest met Lucius 3. Het is het derde deel van de franchise (duh) en moet de reeks afsluiten. Het tweede deel stelde me erg teleur, maar ik ben blij dat ik kan zeggen dat het derde deel me ontzettend weet te vermaken. Als Lucius, de zoon van de duivel, keer je terug naar zijn geboorteplaats om daar wat gekkigheid uit te halen. Met gekkigheid bedoel ik dat je de inwoners een voor een uitmoordt. Volledig volgens de kerstgedachte natuurlijk.

Naomi

Deze week was ik op een vierdaagse srprs.me vakantie. Dat is zo’n vakantie die je boekt en dan niet weet waar je heen gaat tot je op Schiphol de envelop openmaakt. Onze bestemming: Bilbao, Spanje! De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik tot op dat moment niet van het bestaan van die plaats af wist, maar het was een heel gezellig klein stadje met een internationaal bekend museum voor de moderne kunst: Guggenheim.

Het leukste vond ik toch echter vooral de pinchos: kleine hapjes, maar net anders dan tapas, die je in elke bar de hele dag door kon vinden. Gecombineerd met een lekker glas lokale wijn waren deze heerlijke hapjes alle vier de dagen lunch en avondeten. En let’s be real, wat heb je nog meer nodig dan lekker lokaal eten en drinken om een vakantie succesvol te maken?

Pokémon Let's Go Pikachu Eevee Snorlax 
 Pixel Vault

Verder hebben we ook de stad bekeken en Guggenheim bezocht en op onze wandeltochten ook aardig wat Pokémon gevangen in Pokémon Go. De terugweg ging iets minder fortuinlijk aangezien we vanwege wat sneeuw en mist in Nederland twee uur vertraging hadden, maar ook dat gaf natuurlijk ruim baan om onze Nintendo Switch erbij te pakken en nog wat meer Pokémon te vangen in Let’s Go.

Tim

De afgelopen weken hebben bij mij vooral in het teken gestaan van Detroit: Become Human. Ik heb sowieso een zwak voor games met verschillende keuzes en vertakkende paden. Geef mij daar bovenop een schematische weergave van welke opties ik allemaal gemist heb en ik blijf eindeloos aan de gang met het uitproberen van verschillende combinaties.

Daarnaast heb ik, rijkelijk laat, mijn eerste stapjes gezet in de wereld van Borderlands. Onlangs zag ik de Handsome Collection voor een mooi prijsje op PSN en besloot ik de game eens uit te proberen. Vooral als couch-co-op-game werkt Borderlands voor mij uitstekend en de combinatie van cell-shaded graphics, lompe humor en heel veel loot maken dat ik me prima thuis voel op Pandora.

Rohald

Volgens mij was de vorige keer dat ik jullie sprak de keer dat ik het had over mijn herbezoek aan de Arkham Batman-games. Ik was toen erg onzeker of ik gezien de tijd de games wel uit kon spelen. Nu kan ik gelukkig melden dat Arkham Asylum afgesloten is. Natuurlijk heb ik die gespeeld op de hoogste moeilijkheid.

Arkham City 
 Pixel Vault

Inmiddels ben ik goed onderweg in Arkham City. Hoewel deze game niet bijzonder veel jonger is dan zijn voorganger is het duidelijk dat Rocksteady geen trage leerling is. Ten opzichte van Arkham Asylum zijn de animaties opgeschoond en zijn er ook veel meer combat-animaties toegevoegd. Hoewel ik normaal geen DC-fan ben, blijft dit een van de beste superheldengames in de omloop! Al met al ben ik dus blij met mijn keuze om ze nog eens te spelen.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!