Post Facto #78

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #78

Nog een paar weken voor het einde van 2018. Tot die tijd houden we ons zoet met de eindejaars content. Een groot deel hiervan is natuurlijk de Game of the Year (GOTY) selectie. Onze nominaties kun je hier lezen, maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening. De drukte van de Pixel Vault-redactie laten we even links liggen en voor nu focussen we op wat ze doen in hun zoetverdiende vrije uurtjes.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog vanalles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Stan

De afgelopen week stond voor mij in het teken van maar één ding: mijn nieuwe baan! Om het heel kort uit te leggen: ik ga software programmeren om medische beelden te verwerken. De eerste week was natuurlijk veel wennen, handen schudden, nieuwe protocollen leren en natuurlijk aan de slag gaan met C++. Het was dan ook een drukke, maar leuke week en hopelijk blijft dat de komende tijd alleen maar aanhouden.

Super Smash Bros. Ultimate 
 Pixel Vault

Heb ik dan helemaal niet gegamed? Natuurlijk wel! Super Smash Bros. Ultimate is uit en ik kon hem gewoon niet laten liggen. De game ziet er geweldig uit, maar persoonlijk moet ik wel nog even wennen aan de gameplay, want die is toch net even anders als die van de andere Smash-games (ik heb de versie voor Wii U niet gespeeld, dus daar kan het ook aan liggen). Toch kan dat de pret niet drukken en blijf ik lekker doorgaan met knokken tot ik het rooster compleet heb. Na die eerste stap kan het echte werk beginnen.

Rohald

Deze week spendeerde ik mijn tijd op het fictieve Braziliaanse eiland Solís. Daar heb ik als Rico Rodriguez de boel op stelten gezet, een tornado bevochten en een dictatoriale overheid van zijn voetstuk gestoten. Inmiddels kun je hier mijn review van Just Cause 4 lezen.

Verder hadden we het op de redactie deze week veel over “de game van het jaar” en dat gaf me inspiratie om terug te duiken in de GOTY editie van Batman’s Arkham Asylum. Man wat is die game nog steeds goed! Of ik de game en daarna Arkham City uit kan spelen is nog maar de vraag, want echt rustig wordt het nooit en ik zie dat Elite: Dangerous weer een grote update heeft gehad… Hmm, lastig dat prioriteiten stellen.

Just Cause 4 
 Pixel Vault

Lisa

Blijkbaar ben ik erg braaf geweest dit jaar. De Sint is zo lief geweest om de Persona Endless Night bundel voor me achter te laten op 5 december, dus ik heb me de afgelopen weken heerlijk verdiept in Club Velvet en de sterren van de hemel gedanst. Go King Crazy or go home! Als je ook benieuwd bent naar deze collectie games, houd de site in de gaten voor de review van Kevin die eraan komt!

En het Persona-nieuws hield maar niet op. Na de onthulling dat Joker uit Persona 5 speelbaar wordt in Super Smash Bros. Ultimate, heeft mijn vriendje besloten om voor kerst een Switch aan te schaffen zodat we samen kunnen spelen. Ik ben de koning te rijk deze week!

P.S. IK HEB OP HET MOMENT VAN SCHRIJVEN EEN SWITCH GEKREGEN ALLES IS GOED IN DE WERELD.

Kevin

Kan het deze week überhaupt over iets anders gaan dan Super Smash Bros. Ultimate? Het is misschien wel de meest last-minute inzending die ik ooit heb gezien voor Game van het Jaar, want mensenlief: wat is die game goed. Het rooster aan vechters is enorm, de game puilt over van dingen die er te doen zijn en het vechten werkt zo lekker. Ik twijfel alleen nog of de joy-cons wel de juiste controller zijn voor de game. Om de een of andere reden lijkt de joystick een stuk minder accuraat te reageren dan op bijvoorbeeld de Pro-controller.

Super Smash Bros. Ultimate 
 Pixel Vault

Echt tijd om andere games te spelen is er momenteel helaas niet, dus dan kunnen we het maar beter even hebben over Elseworlds. De jaarlijkse grote cross-over in Arrowverse belooft de beste tot nu toe te worden als we de Amerikaanse pers mogen geloven. Wij moeten het nog even doen met alleen de eerste aflevering op Netflix, maar om Barry en Oliver van leven te zien wisselen is hilarisch. Plus iemand durft eindelijk eens wat te zeggen over de zoetsappige speeches in The Flash. Dank. Je. Wel.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!