Post Facto #77

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #77

De gehele week stond in het teken van de Game Awards. Het verbaast ons dan ook niet dat God of War deze gewonnen heeft, want deze game was ook uiterst goed ontvangen op onze redactie. Even los hiervan zijn we ook benieuwd naar wat onze redactieleden tussendoor hebben gedaan!

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jordy

Het is weer december dus het is weer druk op werk en alles eromheen. Weinig tijd dus om te gamen, maar af en toe heb ik toch nog geprobeerd om een uurtje vrij te maken. Destiny 2 was deze week weer het slachtoffer, aangezien daarvoor de Black Armory DLC is uitgekomen. De meningen over deze game zijn nogal verdeeld, maar ik vermaak me er nog steeds mateloos mee.

Destiny 2: Forsaken 
 Pixel Vault

Een andere hoogtepuntje van deze week was toch wel de nieuwe trailer van Captain Marvel. Ik heb zo ontzettend veel zin in die film en kan niet wachten tot deze in maart uitkomt. Als ik de trailer mag geloven, dan gaat Thanos het in Avengers 4 heel lastig gaat krijgen om het tegen Captain Marvel op te nemen, tenzij hij nog wat anders uit zijn mouw schud.

Waar ik aankomend weekend naar uitkijk is toch wel Super Smash Bros. Ultimate. Het is een tijd geleden sinds het laatste deel en ik kan niet wachten om mensen in de virtuele ring een kopje kleiner te maken. En gezien de hoeveelheid karakters die in de game zitten, moet dat zeker lukken.

Jessica

Afgelopen week ben ik het nieuwste uitbreidingspakket van The Sims 4 ingedoken: Word Beroemd. Dit is vaak een van de populairste uitbreidingen uit de The Sims-reeks, maar of het bij The Sims 4 de moeite waard is, lees je binnenkort in mijn review erover.

The Sims 4

Hoewel ik verder geen tijd heb gehad om te gamen, heb ik deze week wel veel genetflixt. Zo heb ik het nieuwste seizoen van Bojack Horseman gekeken, wat me opnieuw omver heeft weten te blazen. Waar series normaalgesproken na verloop van tijd saai en voorspelbaar worden, maakt Bojack Horseman juist gebruik van terugkerende patronen in bizarre situaties, waarmee een realistische weergave van mentale gezondheid geschetst wordt. Als iemand die zelf ook op dat gebied worstelt, is het voor mij daarom erg verfrissend om te zien dat de makers van de serie dit op een dusdanige manier behandelen.

Jermaine

Na flink wat uren vertoeven op de stoffige digitale prairies heb ik Red Dead Redemption 2 uitgespeeld. De game heeft een emotioneel wrak van mij gemaakt en ik ben nog steeds aan het bijkomen van mijn laatste bankoverval. Tijd om die leegte te vullen met een andere game. Ik had God of War nog steeds liggen en dit leek mij de geschikte game om die leegte te vullen.

Het duurde niet lang voordat ook het verhaal van Kratos mij bij de strot greep. Ik weet nu al dat dit een achtbaan aan emoties wordt en de verwachtingen die mijn mede-gamers gecreëerd hebben, worden ingelost. Verder vul ik mijn dagen met het ontwijken van de Sinterklaasgekte en het zoveel mogelijk naar binnen schuiven van pepernoten.

Red Dead Redemption 2 
 Pixel Vault

Robert

Een week niet gegamed is niet direct een week niet geleefd, maar een goed teken is het in ieder geval ook niet. Toch was dat het geval en ik kan wel stellen dat ik dan ook erg uitkijk naar het weekend, waar ik in ieder geval een goede sessie Euro Truck Simulator 2 heb ingepland. Ook dat dreigt echter in het water te vallen, want de ‘cloud’ save van de game blijkt daadwerkelijk in lucht te zijn opgegaan.

Dat betekent dat ik mijn succesvolle transportbedrijf weer van de grond af moet gaan opbouwen en opnieuw al die kilometers mag gaan maken. Nu gaat het bij Euro Truck Simulator ook niet per se om het verdienen van geld, maar vooral om de pseudo-meditatieve staat die de game bij het spelen teweegbrengt. Toch twijfel ik eraan of ik dit weekend helemaal kan ontspannen als ik door de Brennerpas tuf.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!