Post Facto #76

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #76

Het is vrijdagmiddag en het weekend is eindelijk daar. In de afgelopen week stonden Black Friday en de Dutch Comic Con centraal in Nederland. Daarnaast kwam ook het langverwachte Darksiders 3 eindelijk uit, maar waar hebben onze redactieleden zich mee beziggehouden?

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Damy

Het is nog niet zo lang geleden, maar ik mag jullie weer vertellen over wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt. Zoals verwacht is het nog steeds enorm druk op m’n werk. Daarbij komt ook nog eens dat ik met mijn collega’s een cursus ‘omgaan met agressie’ moest volgen. Die was bijzonder te noemen, alhoewel ik nog niet echt een idee heb hoe het me gaat helpen.

Battlefield 5 
 Pixel Vault

Een van de leukere dingen van de afgelopen weken was de launch party van Battlefield 5 waar ik naartoe mocht gaan. Op grote hoogte in Rotterdam waren diverse genodigden aanwezig om achter dikke gaming pc’s en Xbox One’s plaats te nemen. Er waren ook een paar bekende gezichten van de Nederlandse gamepers aanwezig waar ik gezellig mee heb staan praten.

Verder ben ik begonnen met de nieuwe serie Titans, die me tot nu toe wel bevalt. Ook heb ik weer wat afleveringen van de series die ik kijk kunnen inhalen en ik heb ook aardig wat films gezien, zoals Fantastic Beasts 2 die weergaloos was. Alles bij elkaar weer lekker druk en een beetje chaotisch!

Tim

Net als Damy ben ook ik afgelopen week naar Fantastic Beasts : The Crimes of Grindelwald geweest. Hoewel ik weinig gecharmeerd was van het eerste deel, protesteerde mijn innerlijke Harry Potter-fan hevig tegen het idee dit tweede deel volledig over te slaan. Achteraf ben ik erg blij dat ik hiernaar geluisterd heb, want ik was al met al zeer te spreken over de film. Natuurlijk was het plot soms onnodig ingewikkeld, maar vooral dankzij de leuke personages, met als verrassende uitblinker Johnny Depp, heb ik me uitstekend vermaakt met de film.

Detroit: Become Human 
 Pixel Vault

Daarnaast was het afgelopen week natuurlijk weer tijd voor ieders favoriete kapitalistische feestdag: Black Friday. Ik dacht de koopdrift dit jaar doorstaan te hebben, tot ik erachter kwam dat Black Friday in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden het hele weekend duurde. Op zondag ben ik toen toch nog gezwicht en heb ik Detroit: Become Human aangeschaft. Ik wacht dan ook met smart tot de game op de deurmat valt.

Naomi

It’s (black) friday, friday! Dat was het tenminste afgelopen vrijdag en ik heb teveel geld uitgegeven. Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige was. Van mijn grootste aankoop heb ik echter nog steeds geen spijt gehad: een Nintendo Switch! Je weet wel, zo eentje met Joy-Cons die je los kunt klikken en zo’n dock waar je hem in kunt zetten. Ik heb al heel wat landen bevlogen in de Odyssey en aardig wat schattige (en minder schattige) wezens gevangen in de Kanto-regio.

Om afgelopen weekend helemaal af te maken ben ik net als Mathilde ook naar Heroes Dutch Comic Con in Utrecht geweest, waar ik natuurlijk wederom teveel geld heb uitgegeven. Kunnen we stellen dat ik een probleem heb? Misschien… maar ik ben nu wel een gameconsole en een Funko Pop of twee rijker.

Pokémon Let's Go Pikachu Eevee Snorlax 
 Pixel Vault

Mathilde

Ik blijf het geweldig vinden: in de rij voor de damestoiletten staan en terwijl je op je gemak om je heen zit te kijken dat je je kapot schrikt van de Walker die achter je staat. Dat soort dingen gebeuren maar op één soort plek (hoop ik tenminste) en dat is op een Comic Con.

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Dutch Comic Con en natuurlijk was ik weer van de partij. Ondanks dat ik een groot fan ben van de serie Once Upon A Time ben ik super blij dat ik al bij een eerdere conventie handtekeningen heb kunnen krijgen van een aantal acteurs en actrices van de serie, want jeetje wat had Dutch Comic Con de populariteit onderschat. Mensen hebben uren in de rij gestaan voor een handtekening of foto met Lana Parrilla (The Evil Queen) of Rebecca Mader (The Wicked Witch/Zelena). Gelukkig was het uren in de rij staan dus niet nodig en heb ik weer lekker kunnen rondneuzen tussen alle leuke film-, serie- en gamegoodies.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!