Post Facto #75

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #75

Het is vandaag zwarte vrijdag, een Amerikaans evenement dat langzaam overgevlogen is naar West-Europa. Hierdoor zijn er veel games in de uitverkoop, maar los daarvan kwam er ook weer een stel grotere games uit deze week. Denk hierbij aan Fallout 76 en de remake van Spyro.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Rebecca

Deze week waren het twee iconische games uit mijn jeugd die de boel op de kop wisten te zetten in huize Nieuwenhuis. Als eerste verscheen de Spyro Reignited Trilogy voor de consoles. Deze mocht ik reviewen, dus daar heb ik flink wat uur ingepropt afgelopen week. Laat me je vertellen, dat was absoluut geen vervelend klusje. Wat een machtig mooie games zijn het nog steeds en de grafische aspecten van de remaster zijn dik in orde. Spyro knalt in al zijn glorie van je scherm.

Spyro Reignited Trilogy 
 Pixel Vault

De tweede game is Pokémon: Let’s Go, Pikachu! Op het moment dat de titelsong in mijn oren klonk, had ik al kippenvel op mijn armen en tranen in mijn ogen. Al die slapeloze nachten die ik als kind heb gehad om die game te spelen kwamen direct weer terug en de eerste nacht heb ik dan ook flink doorgespeeld. Ik had in eerste instantie de normale editie besteld, maar na een paar dagen kon ik er niet omheen. Ik moest en zou de Poké Ball hebben. Die heb ik inmiddels en nu kan mijn week helemaal niet meer stuk. Pokémon for the win!

Kevin

Vrije tijd. Tegenwoordig klinkt het als een fijn begrip uit een ver verleden. De feestdagen staan voor de deur, dus iedereen die ooit wel eens in de retail heeft gewerkt weet dat er dan maar weinig van die kostbare vrije tijd overblijft. De schamele uurtjes die dan nog over zijn, worden natuurlijk gevuld met games. Zo hebben zowel Destiny 2 als Battlefield 5 aardig wat uurtjes mogen draaien. De review van die laatste kun je natuurlijk hier lezen.

Een gedeelte van die uurtjes werden gemaakt op de nieuwe Lenovo Legion C730, die we momenteel mogen testen. De kleine kubus heeft op het eerste gezicht meer weg van een subwoofer of een oversized broodrooster, maar weet desondanks toch aardig wat kracht in het kleine chassis te proppen. Te veel wil ik er echter nog niet over kwijt, want dan heeft een review geen zin meer. Blijf Pixel Vault dan ook de komende weken goed in de gaten houden voor mijn uitgebreide verslag. Maar eerst: slapen.

Battlefield 5 
 Pixel Vault

Rohald

De afgelopen week kon je mij vooral vinden in de Wasteland van Fallout 76. Maar al te graag dook ik de wereld in die nu onder veel kritiek en discussie lijdt. Sowieso kreeg Bethesda de kritiek al vroeg te verduren, omdat niemand per se op een multiplayer Fallout-game zat te wachten. Hoewel ik dit sentiment niet deel, heb ik toch met gemengde gevoelens de game gespeeld.

Aan de een kant werkt de game goed en is de wereld mooi, maar aan de andere kant zijn er bepaalde aspecten die niet goed uitpakken. Wat ik precies bedoel kun je het beste lezen in mijn uitgebreide review. Verder kijk ik vooral uit naar volgende week, want dan komt Darksiders 3 uit!

Jordy V.

Deze week keek ik er ontzettend naar uit om de Kanto-regio in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! opnieuw te betreden. Misschien ging ik er een beetje te enthousiast mee aan de slag, want na drie dagen spelen had ik de Elite Four verslagen en kon ik ontdekken hoe het nou precies zit met de endgame. Ik kwam tot de ontdekking dat ik nog een hoop werk voor de boeg heb als ik die 153 Master Trainers allemaal wil verslaan. Ik besloot de uitdaging aan te gaan, maar ik wil mijn geliefde PlayStation 4 er geen weken voor aan de kant schuiven.

Pokémon Let's Go Pikachu Eevee Avontuur 
 Pixel Vault

Ik besloot om tussendoor ook weer eens wat werk te maken van die platinum trofee van Spyro 1: The Dragon. Jawel hoor, de platinum trofee is binnen! Om voor wat afwisseling te zorgen, leg ik de focus de komende dagen terug op Assassins Creed Odyssey. Met de nieuwste update werd de level cap verhoogd naar 70 en zijn er nog wat extraatjes toegevoegd die ervoor zorgen dat die prachtige 100% trophy completion gedaald is. Tijd om dat percentage terug op te krikken.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!