Post Facto #74

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #74

Zoals we vorige week al lieten weten, kun je Post Facto vanaf nu verwachten op vrijdagmiddag in plaats van zondagochtend. Dit betekent echter niet dat de inhoud verandert. Tijd dus om zoals gewoonlijk onze crewleden te vragen wat zij gedaan hebben in de afgelopen week.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Mathilde

Het is alweer een aantal weken geleden sinds mijn laatste Post Facto. Voor zover ik weet ik zou ik nog laten weten wat die betreffende grote aankoop van mij zou zijn op Facts! Ik heb de Harry Potter Wizards Collection DVD-box gekocht en ik ben er zo blij mee. Het is echt één van de mooiste DVD-boxen die ik ooit heb gezien. Een echte (dure) must-have voor HP-fans.

Harry Potter Box 
 Pixel Vault

Ik ben ook begonnen met kijken naar de tweede spin-off van The Vampire Diaries: Legacies. Ik moet zeggen dat ik niet zo weg was van de eerste spin-off ‘The Originals’, maar ik vind Legacies tot nu toe leuk. In de serie Legacies volg je Alaric Saltzman (Matthew Davis), bekend van The Vampire Diaries, die directeur is van The Salvatore School for the Young and Gifted. Een school waar jonge supernaturals hun krachten onder controle leren te krijgen. Op die school zitten zowel Alaric’s tweeling Josie en Lizzie (gezien in The Vampire diaries) en Hope Mikaelson (dochter van Klaus uit The Originals).

Robert

De prairie van Red Dead Redemption 2 heb ik tijdelijk moeten inruilen voor Battlefield V. Dat was eerst wel even wennen, want er gebeurt in de nieuwe game van Dice toch net even iets meer dan tijdens mijn kampeertochten in het Wilde Westen. Gelukkig heb ik inmiddels mijn draai wel gevonden en heb ik de game maandag ook al kunnen streamen.

Toch moeten ze het vanaf vandaag alweer zonder mij doen aan het front, want ik heb een belangrijke afspraak met Professor Oak. Na deze afspraak zal ik vermoedelijk even niet terugkeren als sanitäter in Battlefield 5, maar een poosje in Kanto blijven. En met een poosje bedoel ik de rest van het jaar, want 151 Pokémon vangen zichzelf niet!

Battlefield V 
 Pixel Vault

Lisa

Na een tijdje Pixel Vault hebben moeten missen, ben ik druk bezig om weer op volle snelheid mee te kunnen draaien. En mee te kunnen gamen natuurlijk, want ook dat heb ik even op een lager pitje moeten zetten. Gelukkig kan ik me geen betere game wensen om mee terug te komen dan Spyro Reignited. Het speelt heerlijk, alsof ik weer terug ben op de kamer van mijn broer en achter zijn originele PlayStationzit. Rondrennen, gliden en slechteriken in brand steken… het lijkt bijna alsof Spyro nooit is weggeweest.

Daarnaast ben ik superhyped over de trailer van Detective Pikachu. Toen de film werd aangekondigd, was ik al on board, maar sinds ik de trailer heb gezien en daadwerkelijk de stem van Ryan Reynolds uit een Pikachu heb horen komen, kan het voor mij niet snel genoeg 2019 worden!

Stan

Als echte Marvel-fan wil ik allereerst stilstaan bij het verlies van de grootste held: Stan Lee. Zonder hem waren de MCU, Marvel, maar vooral comics in het algemeen nooit zo groot geworden als dat ze vandaag de dag nog zijn. Met iconische karakters als de Hulk, The Fantastic Four en de X-Men is hij niet meer weg te denken uit de superheldenwerelden en dat willen we natuurlijk ook niet. Voor zover op dit moment bekend zullen we nog een cameo van hem gaan zien in Avengers 4, die al opgenomen is. Wat een moment zal dat zijn!

Spider-Man 
 Pixel Vaultspi

Daarnaast heb ik me natuurlijk ook goed vermaakt met games, de laatste tijd vooral met Magic: The Gathering Arena. Ik had nog nooit eerder Magic gespeeld, maar er wel altijd al veel over gehoord. Dit was dan ook het moment om de kaartgame op te pakken, zonder dat ik decks en losse pakjes kaarten moest kopen. Voor fans van kaartgames als Gwent en Hearthstone zeker een aanrader om eens op te pakken!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!