Post Facto #73

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #73

Er is weer een week gepasseerd, al heeft misschien niet iedereen dat doorgehad. Die personen zaten misschien nog tot over hun oren in Red Dead Redemption 2. Het leven kan echter niet volledig over roosjes gaan. Er moeten namelijk ook nog andere games uitgespeeld worden. Laten we de redactie eens vragen hoe hen dit afgegaan is.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jermaine

De afgelopen weken stond voor mij vooral in het teken van Red Dead Redemption 2. Wat is deze game toch goed geworden en wat kan ik ervan genieten. Zo ben ik helemaal bij het verhaal betrokken en leef ik echt mee met de personages, ondanks het feit dat ze eigenlijk de bad-guys zijn.

Red Dead Redemption 2

Ook merk ik met regelmaat dat ik urenlang eenzelfde activiteit aan het uitvoeren ben zonder dit door te hebben. Zo heb ik al flink wat uren in het pokeren zitten maar ook in het jagen op wilde dieren. De drive om net even die ene hand te winnen of dat specifieke beest te vangen voelt gewoon heerlijk. Als je wil weten wat ik nog meer van de game vond, dan moet je zeker even de review checken.

Rohald

Nu dat het grootste deel van de storm aan nieuwe gamereleases gepasseerd is, heb ik even een paar tellen rust gekregen. Ik ben voor een week niet meer bezig geweest met het verslaan van twee nieuwe titels, maar heb zowaar wat tijd voor mezelf gehad. Deze tijd spendeerde ik door een nieuwe duik te nemen in Battletech, wat je misschien wel gezien hebt in mijn meest recente livestream.

Daarnaast werd mij door Kevin verteld dat Destiny 2 gratis te verkrijgen was via Battle.net en als echte Zeeuw kan ik een gratis game natuurlijk niet links laten liggen. Al met al ben ik blij verrast met het productieniveau van de game en dat de gameplay prettig aanvoelt. Persoonlijk doet het verhaal me niet zoveel, maar ach, je kunt niet alles hebben.

Destiny 2 Fallen 
 Pixel Vault

Op het moment van schrijven merk ik echter dat ik nu dus toch bezig ben met het bekritiseren van de games die ik speel. Iets over beroepsmisvorming denk ik? Hoe dan ook vind ik het geen negatief iets als we gezamenlijk kritisch kijken naar de media die we consumeren, of we er nu een review over schrijven of niet.

Damy

Ik ben weer razend druk geweest op mijn werk, maar ook bij Pixel Vault zelf. Op mijn werk heb ik een project in mijn handen geduwd gekregen. Daarbij heb ik een nieuw project binnen Pixel Vault mogen opzetten waar ik enorm trots op ben.

Dit project is het nieuwe Pixel Papers, een idee wat me een paar weken geleden te binnen schoot en wat ik met Robert samen heb uitgewerkt. Het is een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes die de afgelopen week voorbij zijn gekomen en kun je vanaf nu elke zondag verwachten.

The Colonists 
 Pixel Vault

Dan nog wat over de games waar ik me mee bezig heb gehouden. Ik ben een fan van city builder-games. Daarom was ik blij dat de game The Colonists gelanceerd was en ik heb hem gelijk aangeschaft. Helaas crasht de game bij mij nogal vaak, maar ik heb contact gehad met de ontwikkelaars. Dus hier zit nog een staartje aan.

Tim

Afgelopen donderdag was ik als spreker te gast op het Inscience, een jaarlijks wetenschapsfilmfestival in Nijmegen. Ik mocht daar met een collega filosoof in gesprek naar aanleiding van de film Behind the Curve. Dit is een bijzonder interessante documentaire over de zogenaamde flat earth society: een groep mensen die daadwerkelijk gelooft dat de aarde plat is. Daar kun je wetenschapsfilosofisch erg interessante vragen over stellen zoals: Wanneer vinden we bewijs overtuigend en wat is wetenschappelijkheid?

Naast de platte aarde stond het festival vooral in het teken van de opkomst van kunstmatige intelligentie. In dat kader zag ik onder meer CC, een indrukwekkend korte film over de gevolgen van een AI-kinderoppas met Jewel Staite uit Firefly in de hoofdrol. Tot slot bezocht ik een lezing van filosoof Pim Haselager, volgens wiens toekomstvisie we over vijftien jaar allemaal een robot in huis hebben. Of we daar ook klaar voor zijn, is nog maar de vraag.

Zoals je inmiddels gewend bent, komt Post Facto elke zondagochtend op de site te staan. Althans, dit was zo. Vanaf aanstaande vrijdagmiddag kun je Post Facto iedere vrijdagmiddag verwachten, om jou een goede afsluiter te geven van je werkweek. Hierdoor kunnen we extra goed van start gaan in het weekend. Tot aanstaande vrijdag!