Post Facto #71

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #71

Het releaseseizoen zit er bijna op, maar niet voordat er nog een aantal grote games uitkomen. De maand wordt afgesloten met de release van het langverwachte Red Dead Redemption 2, maar ook Soulcalibur 6 kwam in de winkels te liggen. Er is nog altijd genoeg te doen dus voor onze crewleden, maar wat hebben ze gedaan in hun kostbare vrije tijd?

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Naomi

Het is herfst! Tijd om binnen te zitten met een warme kop thee/koffie/chocolademelk onder een knus dekentje en lekker te Simsen in halloweensferen. Mijn Sim loopt nu al de hele week in een verkleedoutfit met bladeren te gooien en in pompoenen te hakken, want dat is kennelijk wat Amerikanen doen als het herfst is.

Sims 4 Jungle Avonturen 
 Pixel Vault

Ze is tussendoor ook nog even op vakantie geweest naar wat zonnigere oorden, waar ze in haar Lara Croft-kostuum haar droom om een coole archeoloog te worden najoeg: lekker in bergen rotzooi graven om vervolgens levend te worden opgegeten door spinnen, nagejaagd te worden door vleermuizen en op een haar na geraakt te worden door giftige pijlen in tempels.

Jordy V.

Voor mijn allereerste Post Facto als crewlid van Pixel Vault wil ik eerst mijn collega’s bedanken om mijn verslaving aan Pokémon Go terug aan te wakkeren. De eerste dagen van deze week kon je mij dan ook vooral terugvinden in mijn geboortestad, Aalst. Heerlijk om te zien dat ik blijkbaar niet de enige ben die het spel nog steeds weet te appreciëren nadat deze twee jaar geleden verscheen. Ik betrapte mij er dan ook stiekem op af en toe eens over de schouder van totaal onbekende personen mee te kijken. Ondertussen vergat ik dat de eerste DLC van Spider-Man ook reeds was gelanceerd en besloot ik heel impulsief Detective Pikachu aan te schaffen.

Vrijdag was dan eindelijk D-Day aangebroken: Red Dead Redemption 2 werd speelbaar op mijn PlayStation 4! Helaas was dat ook de dag waarop ik weer moest gaan werken, dus erg veel tijd heb ik nog niet aan de game kunnen besteden. Vanaf vandaag schieten we dan ook eens stevig uit de startblokken om die platinum trophy binnen te halen.

Pokémon GO Sinnoh

Kevin

In huize Rombouts stonden de games afgelopen week niet heel erg centraal, maar hardware des te meer. Afgelopen week stond er een pakketje op de stoep met de boodschap dat het nu wel eens tijd was om wat kabels door te knippen. De vriendelijke afzender, genaamd Razer, stuurde mij daarbij een nieuwe controller, hoofdtelefoon en tang om de boel letterlijk kabelvrij te maken.

Je snapt dus al wel: de afgelopen week heeft mijn PlayStation 4 (waar de accessoires voor zijn) meer uren dan gebruikelijk gemaakt en dat allemaal zonder dat Red Dead Redemption 2 al was verschenen. Dan moeten we er natuurlijk wel even vanuit gaan dat die game er bij mij gaat komen, want daar ben ik nog helemaal niet zo zeker van. Hoewel de hype rondom de game torenhoog is, wist het origineel mij niet heel erg te vermaken. Ik moest te veel moeite doen om hem uit te spelen, iets waar Rockstar-games wel vaker last van hebben.

Hoewel mijn cowboyhoed dus al wel klaar ligt, is het nog maar de vraag of Red Dead Redemption 2 er gaat komen. De kans is groot dat het eerder een budgettitel voor mij wordt dan een eerste week aankoop.

Red Dead Redemption 2 
 Pixel Vault

Rebecca

Afgelopen week stond voor mij in het teken van een grote roodblauwe spin en webslingeren, namelijk Spider-Man. Na de goede kritieken die deze game overal kreeg, ging ik er met een roze bril in. Deze roze bril is inmiddels nog steeds niet afgezet, want man, wat is deze game ontzettend goed! Ik heb me ondertussen al flink vermaakt met het neermeppen van vijanden, het verzamelen van dingen (ik heb een beetje verzamelwoede als het om games gaat) en het steengoede verhaal. Ik heb deze week al menig uurtje slaap geskipt om toch nog heel eventjes te kunnen spelen. Tot nu toe heb ik daar nog echt geen spijt van, mijn koffie-apparaat daarentegen…

Gelukkig heb ik niet de hele week alleen maar op de bank gehangen in mijn vrije uurtjes. Ook hier is Pokémon Go weer helemaal hot. Afgelopen zondag was het event waarbij je Beldum overal tegenkwam. Ik heb me rot gelopen en ben helemaal gelukkig met mijn (shiny!) Metagross. Ook nu is er weer een evenement bezig gericht op Halloween. Ik vermaak dus nog wel even met deze game en hé, beweging is nooit slecht voor een verstokte gamer als ikzelf.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!