Post Facto #68

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #68

Er is alweer een week voorbij en de volgende staat alweer op de stoep. Het gaat ons allemaal veel te snel. De tijd gaat extra snel met alle toffe games die uitkomen, zoals Assassin’s Creed Odyssey en Forza Horizon 4, maar later deze maand ook Red Dead Redemption 2, Soulcalibur 6, Black Ops 4 en ga zo nog maar even door. Hebben onze crewleden in deze tijd van drukte nog tijd voor zichzelf? We stellen de vraag aan twee van onze harde werkers.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Rohald

Gedurende de afgelopen week heb ik mentaal gezien maar weinig tijd op Nederlandse bodem gespendeerd. Ik was veel meer te vinden in de virtuele Griekse Oudheid die wordt geprojecteerd in Assassin’s Creed Odyssey. Deze keer heeft Ubisoft ervoor gekozen om juist meer de mystieke kant te laten zien en kun je bijna geen zin aanhoren zonder iets over goden en mythische beesten mee te krijgen.

Assassin's Creed Odyssey 
 Pixel Vault

De game voelt heel erg aan als een RPG en het is raar om terug te denken aan de tijden van Assassin’s Creed 2, waar de franchise nog compleet anders in elkaar zat. Hoewel die game nog altijd mijn favoriete game uit de franchise is, ben ik ook erg weg van de nieuwe richting die Ubisoft ingeslagen is. Nu moet ik er wel bij zeggen dat die games vergelijken niet echt kan. Alles is zo anders dat het echt een kwestie van appels met apen vergelijken is.

Daarnaast zit ook mijn laatste tentamenperiode eraan te komen en dat vind ik stiekem toch wel best spannend. Ik heb niet de meest soepele studieloopbaan gehad, dus ik ben er onderhand behoorlijk klaar mee. Toch voelt het raar om zo’n vast gegeven als de studententijd af te sluiten en de grotemensenwereld in te trekken. Waar ik wel naar uitkijk, is het vinden van een baan, want dan kan ik meer geld uitgeven aan games, consoles en mijn pc… Iets over prioriteiten stellen.

Kevin

Zoveel weken, zoveel reviews lijkt het motto te zijn van de afgelopen maand. Met reviews van Naruto to Boruto: Shinobi Striker, Valkyria Chronicles 4 en Destiny 2: Forsaken achter mijn naam zou je denken dat er wel wat rust aankomt. Niets is echter minder waar, want de gekte gaat nog wel eventjes door. Je kunt wel stellen dat het najaar echt begonnen is.

Valkyria Chronicles 4 
 Pixel Vault

Zo draait mijn Switch momenteel overuren met zowel Dragon Ball FighterZ als Super Mario Party op het scherm, waarbij vooral de laatste het goed zal gaan doen op feestjes. Alsof dat nog niet genoeg was, moet er natuurlijk ook Forza Horizon 4 gespeeld worden zodat ik Robert kan ondersteunen in zijn aankomende streams.

Helaas is niet alles even rooskleurig, want ik heb het treurige nieuws dat deze week een van mijn Joy-Cons is overleden na een mislukte operatie om de shell van de kleine controller te vervangen. Hoewel het begin van de zorgvuldige operatie zonder enige echte problemen verliep, bleek het vervangen van de houder van de ZL-knop zo’n zware taak, dat er interne complicaties waren en de controller helaas is doodverklaard… Mocht jij dus nog iemand weten die een PCB voor de ZL-knop heeft liggen (heel toevallig), geef me dan even een seintje via Twitter op @KevvR.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!