Post Facto #67

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #67

Het wordt weer kouder en de zon gaat eerder onder. De herfst staat op het punt van doorbreken. Gelukkig hoeven we ons binnen niet te vervelen, want er komen zoveel nieuwe games uit in de nabije toekomst. Tot die tijd houden we ons nog even bezig met wat er al uitgekomen is.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Stan

Deze week is voor mij de week dat ik eindelijk Legion flying heb vrijgespeeld in World of Warcraft. Wat een geweldige gameplay is dat altijd, lekker reputations grinden en dezelfde missies blijven herhalen om de verschillende facties een beter gevoel over je te geven. Gelukkig hoef je het maar één keer vrij te spelen, want ik denk er nog niet aan om het op een ander karakter nog eens te doen.

Pathfinder Kingmaker

Daarnaast mag ik aan de slag met Pathfinder: Kingmaker. Op het moment van schrijven ben ik net met de game begonnen, maar van wat ik al gespeeld heb, ziet de game er veelbelovend uit. Voor de mensen die het niet weten: Pathfinder is de grote competitie van Dungeons and Dragons. De game is een C-RPG, dus zeker in mijn straatje. Benieuwd of de game dit positieve gevoel lang kan laten duren. Jullie lezen binnenkort of dat gelukt is in mijn review van de game!

Mathilde

Aankomend weekend is Facts! Ik heb er zo veel zin in! De laatste conventie waar ik heen ben geweest was Amsterdam Comic Con. Ondanks het feit dat die wel leuk was, was hij qua vendors erg klein. De plattegrond voor Facts daarentegen belooft een hal vol met vendors (ik voel het geld al mijn portemonnee uitvliegen).

Kennen jullie dat vervelende gevoel wanneer je een item hebt gezien en je vindt het supergaaf, maar tegelijk ook heel duur, dat je dan gaat twijfelen? Die twijfel tussen wat je graag zou willen hebben en het ‘verstandige’ doen. Ik haat dat gevoel en dat heb ik al sinds ik wist dat we naar Facts zouden gaan en er een bepaalde vendor zou komen die dat gewenste item mee zou nemen.Wanneer ik de volgende keer voor Post Facto schrijf, zal ik vertellen welk item het was waar ik zo over heb zitten twijfelen en of ik het ook echt gekocht heb of niet.

Jermaine

Het is een chaotisch weekje voor mij waardoor ik weinig tijd heb om vol te gamen. Toch is het mij het afgelopen weekend gelukt om eindelijk de platinum trophy van Ni No Kuni II te halen. De game had ik al lang uitgespeeld maar er waren nog een paar kleine grind-trofeeën die zaten te wachten. Dus heerlijk met muziek op hersenloos vijanden neermaaien tot ik alles had wat ik nodig had. De uitbreiding van Ni No Kuni II ga ik binnenkort ook maar eens starten.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Chapter 3 omgeving 
 Pixel Vault

Om even in de platinumsferen te blijven ben ik ook verder gegaan met AC Syndicate, een van de weinige waar ik nog geen platinum voor had. Dus dat is momenteel mijn doel, zodat ik de game kan verwijderen. In oktober komen er namelijk genoeg nieuwe games aan waar ik mijn gigabytes maar al te graag aan wil spenderen.

Rebecca

Ik heb de afgelopen week helaas maar weinig tijd gehad om lekker games te spelen, want ik had de lentekriebels in mijn hoofd. Mijn hoofd heeft niet door dat het inmiddels al herfst is en vond dat het hele huis opgeruimd moest worden. Naast de nodige werkuurtjes heb ik het hele huis op z’n kop gezet en dan heb je maar weinig tijd om te gamen, maar wel om muziek te luisteren! Ik heb het Devil May Cry 5-theme praktisch op repeat staan. Wel fijn, want het heeft een heerlijk pumped-up deuntje en laat dat nou net zijn wat je nodig hebt als je door het huis racet in opruimwoede. Gevolg was dat ik half stuiterend van kamer naar kamer ging. Hoe dat eruit ziet, laat ik aan je verbeelding over.

Nu kan ik natuurlijk niet een hele week zonder gamen. Dus de paar uurtjes die ik heb kunnen pakken, zijn geïnvesteerd in GTA 5. Die game is al duizend jaar uit, maar ik heb nog niet echt de mogelijkheid gepakt om hem uit te spelen. Ik kom elke keer tot de helft en dan is mijn aandacht weer ergens anders. Nu nader ik de helft al bijna, dus ik ben benieuwd..

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!