Post Facto #66

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #66

Aan alles komt een einde, zo ook aan de zomer. Hoewel we af en toe nog van het zonnetje mogen genieten, wordt het langzaamaan weer winderiger en ook natter. Gelukkig is er niks zo fijn als op een regenachtige dag een goed boek openslaan, een serie bingewatchen of een game spelen.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Rohald

Hoewel we dik in het releaseseizoen (en dus het reviewseizoen) zitten, was de afgelopen week relatief rustig voor me. Dit gaf me de tijd om verschillende bèta’s mee te pakken waar ik normaal geen tijd voor heb. Zo heb ik een paar potjes gespeeld van Black Ops 4: Blackout. Daarnaast heb ik ook een paar uur gestoken in de gesloten bèta van Trials Rising. Van dit laatste kun je in de loop van volgende week mijn bevindingen lezen.

Rocket League 
 Pixel Vault

Verder ben ik weer bij mijn enkels gegrepen door Rocket League en heb ik mijn zinnen gezet op het behalen van een plekje in de Diamond Rank. Ondertussen luister ik naar een roleplay show genaamd Far Verona. Meer hoeft het voor mij momenteel niet te zijn…

Robert

De eerste vier dagen van deze week heb ik niet veel anders gedaan dan werken. Zo moest ik nog steeds de review van World of Warcraft: Battle for Azeroth schrijven, want daar was ik door alle gamescom-drukte nog niet aan toegekomen. Dat is overigens allesbehalve een straf om te doen, ware het niet dat Spider-Man voor de PlayStation 4 op mijn bureau lag te branden om gespeeld te worden.

Gelukkig kon ik afgelopen vrijdag eindelijk zelf door New York heen gaan slingeren en dat is geweldig. Ik heb nog niet eerder een pure superheldenervaring als deze gehad. De game doet weinig innovatiefs, maar dat maakt bar weinig uit als het zo ontzettend tof is om Spider-Man te zijn. Daar zit dan ook nog de geweldige fotomodus en het hilarische schrijfwerk bij, dus we kunnen wel stellen dat ik deze game voorlopig nog niet wegleg.

Spider-Man 
 Pxiel Vault

Lisa

Na een verschrikkelijke week had ik behoefte aan rust in mijn hoofd. Die rust vind ik persoonlijk door mij te verdiepen in de Persona-reeks van Atlus. Persona 5 heeft al een tijdje geen aandacht meer van me gehad, dus ik heb mijn rustmoment gebruikt om deze game na ongeveer 80 uur aan gameplay eens uit te spelen. Verder heb ik met het oog op de release van een nieuw seizoen Jojo’s Bizarre Adventure Stardust Crusaders afgekeken. Heerlijk. Fijn om te weten dat er nog goede dingen zijn in deze wereld.

Over goede dingen gesproken, ik heb deze week ook een pre-order gedaan van de nieuwe Persona dancing-games die begin december gaan uitkomen: Persona 3 Dancing in Moonlight en Persona 5 Dancing in Starlight. Hopelijk kan ik hiermee mijn slechte periode snel achter me laten.

Mathilde

Ik ben sinds de laatste keer dat ik de Post Facto schreef niet verder gekomen met Dragonball Xenoverse 2 helaas. Ik kom nog steeds niet door dat level heen, dus ik ben helemaal opnieuw begonnen. Doen jullie dat ook weleens? Helemaal opnieuw beginnen met een game? Ik hoop dat als ik deze keer alles netjes stapje voor stapje doe (de vorige keer was ik vooral bezig met de history timeline van het spel) dat mijn karakter sterker is tegen de tijd dat ik bij hetzelfde level kom waar ik in mijn oude spel vastliep.

Dragon Ball Xenoverse

Daarnaast ben ik al de hele week enthousiast voor Facts. De Comic Con in België vindt op 29 en 30 september weer plaats, nog een weekje wachten dus. Ik heb er ontzettend veel zin in om alle verschillende hallen te zien. Zo las ik dat Ubisoft er met een grote stand zal staan en er exclusieve merchandise te koop zal zijn van Assassin’s Creed Odyssey. Ik kan niet wachten!

Zoals je ziet, hebben we ons weer aardig weten te vermaken terwijl de regen zachtjes op onze ramen tikt. Wat doe jij het liefste op een regenachtige dag? We lezen het graag!