Post Facto #65

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #65

Het releaseseizoen van 2018 is stevig onderweg. Ondertussen hebben we de releases mogen meemaken van Spider-Man, Dragon Quest 11 en Shadow of the Tomb Raider. Genoeg games dus voor onze redactieleden om over te verslaan. Hoewel dit natuurlijk leuk werk is, kan het leven niet alleen uit werken bestaan. Tijd om na te gaan waar ze zich verder mee bezighouden.

De redactie is elke week druk met het zoeken van de laatste geruchten uit de filmwereld, het checken van nieuwe hardware en natuurlijk het coveren van het belangrijkste gamenieuws. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Glenn

Het is alweer een paar weken geleden, maar ik ben weer van de partij. Zo heb ik de afgelopen dagen erg hard gewerkt aan de achtergrond “De verborgen pareltjes van de Lage Landen”. Hierin ben ik als enige Belgische Pixel Vault-lid nagegaan welke pareltjes Nederland en België te bieden hebben op gamegebied. Deze achtergrond staat sinds donderdag live en het is zeker de moeite waard om hem te checken.

Divinity: Original Sin 2 
 Pixel Vault

Naast de achtergrond heb ik deze week wat nieuwtjes geschreven over allerlei gebeurtenissen in de gamewereld. Verder ben ik vorige week en deze week ook aan de slag gegaan met Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Ages. Deze elfde titel uit de reeks is dan toch in Europa uitgekomen en ik moet toegeven dat het een topper van formaat is. Als laatste hoop ik ook ergens volgende week aan de slag te gaan met de nieuwe Spider-Man voor de PlayStation 4. Ik ben erg benieuwd naar wat deze game mij te bieden heeft.

Jordy

Jahaha daar zijn we weer hoor. Na een tijdje weg te zijn geweest, ben ik sinds deze week weer werkzaam bij Pixel Vault. Ik zal mijn werkzaamheden omtrent verbeteringen voor de website weer oppakken. Ik hoop weer mooie dingen te mogen maken voor Pixel Vault. Uiteraard werd mij meteen weer gevraagd waar ik deze week mee bezig was, dus daar nu meer over.

Net zoals Kevin ben ik nog druk aan het grinden in Destiny 2 om mee te kunnen doen aan de raid. Helaas wil dat door tijdgebrek nog niet helemaal vlotten, dus waarschijnlijk moet ik streams gaan kijken om het toch nog een beetje mee te maken. Helemaal eerlijk om het op tijdgebrek te gooien is het niet, aangezien ik het ook nodig vond om seizoen twee van Iron Fist te gaan kijken. Na een bingesessie van tien uur was ik hier ook weer klaar mee. Voor de mensen die nog terughoudend zijn vanwege het wat mindere eerste seizoen, maak je geen zorgen, het tweede seizoen is stukken beter.

Destiny 2: Forsaken 
 Pixel Vault

Tim

Net als Glenn heb ik me de afgelopen week ook uitvoerig met Dragon Quest 11 beziggehouden. Zoals het een goede JRPG betaamt is Dragon Quest geen game die je even snel uitspeelt en ik heb me dan ook al behoorlijk wat uren met de game vermaakt. Wat me vooral bevalt aan de game, is dat je zelfs na veertig uur spelen nog voor verrassingen komt te staan. Houd Pixel Vault komende week in de gaten voor mijn uitgebreide recensie.

Hoewel Dragon Quest een behoorlijk time sink is, heb ik deze week ook nog de tijd gevonden om naar de nieuwe Predator-film te gaan. Ik ben zelf groot fan van de originele Schwarzenegger-film uit de jaren 80, maar de hiervoor meest recente film in de franchise, Predators van Robert Rodriguez, daar vond ik weinig aan. Ik wist dan ook niet goed wat ik van de film moest verwachten, maar ik heb me uiteindelijk kostelijk vermaakt. Verwacht echter geen spannende film, want dit nieuwste deel in de reeks is eigenlijk vooral een heel komische actiefilm.

Jessica

Deze week heb ik mezelf voornamelijk beziggehouden met Shadow of the Tomb Raider. Deze game kwam afgelopen vrijdag, 14 september, uit, maar ik mocht er iets eerder mee aan de slag. Hoewel ik nog geen oordeel kan geven over de game, moet ik wel toegeven dat ik ietwat teleurgesteld ben.

Shadow of the Tomb Raider 
 Pixel Vault

Het verhaal is erg zwart-wit en de enige reden dat we Lara niet als massamoordenaar/slechterik zien, is vanwege het feit dat ze zelf steevast volhoudt dat ze “goed” is (dat is toevallig iets wat menig slechterik beweert…). Het stealth-element en het ontdekken van de wereld is echter wel interessant, dus ik heb nog hoop voor de game. Mijn definitieve mening over de game lees je binnenkort op de website.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt met niet alleen nieuwe games, maar ook wat oudere games. Het is je misschien opgevallen dat we de laatste tijd een aantal nieuwe gezichten hebben toegevoegd aan de Pixel Vault-crew. Samen met hen houden we je op de hoogte van al het nieuws. Ben je meer benieuwd naar onze meningen of wil je even lekker babbelen, join dan ons Discord-community kanaal.