Post Facto #64

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #64

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. We zagen de release van Marvel’s Spider-Man en de release van de nieuwe Tomb Raider zit er ook al aan te komen. Kortom: er is genoeg te doen. Hoewel dit natuurlijk leuk werk is, moeten we af en toe ook wat tijd voor onszelf nemen.

Onze redactie is elke week druk met het tikken van nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Jermaine

Deze week kwam na lang wachten Marvel’s Spider-Man voor de PlayStation 4 uit. Ik had al iets eerder geluk en kreeg het review exemplaar om de game grondig te doorlopen. Wat ik ervan vond, lees je hier. Wel kan ik alvast verklappen dat ik flink wat uren in de game heb gestopt en dat ik de stripboekwereld uit mijn jeugd tot leven zag komen.

Aankomende Marvel-films

Verder heb ik in de nasleep van gamescom nog een aantal trailers en gameplayvideo’s bekeken. Ik moet toch zeggen dat Cyberpunk 2077 de volgende hype wordt voor mij. Als supporter van CD Projekt Red en het cyberpunk-genre wordt mijn innerlijke nerd flink aangesproken. Helaas moeten we nog een lange tijd wachten op deze game, want er is nog niks concreets bekend. Tot die tijd trek ik maar een paar oudere cyberpunk-games uit de kast.

Rebecca

Ik mocht mijn week op een zeer emotionele manier beginnen. Ik heb twee weken geleden namelijk eindelijk de moeite genomen om Detroit: Become Human aan te schaffen. Na bijna krampachtig de juiste keuzes te maken om zo het goede einde te halen, bereikte ik het laatste stuk van de game. En ja mensen… ik heb gehuild. Om twee redenen: deze game is echt machtig mooi en nee, ik had niet het goede einde. Helaas pindakaas, volgende keer beter.

Op dinsdag moest ik echter razendsnel mijn traantjes drogen, want het was tijd om te knallen met de Forsaken DLC van Destiny 2. Hoewel ik altijd een flinke haat-liefdeverhouding heb gehad met beide titels van Bungie, trap ik er toch elke keer weer in. Elke keer ben ik er wel weer hartstikke blij om en nu ook, want Forsaken is echt een top DLC. Er zijn veel nieuwe dingen te doen en het is een verhaal waar je U tegen zegt. Ik kan in ieder geval nu al zeggen dat er in de komende week ook weer veel geknald wordt op al het gespuis dat in de game rondloopt.

Destiny 2: Forsaken 
 Pixel Vault

Kevin

Zoals Rebecca al aangaf verscheen deze week de uitbreiding voor Destiny 2, Forsaken. Door mijn recente verslaving aan Destiny 2 voor de pc was ik dan ook de aangewezen persoon om met de uitbreiding aan de slag te gaan. Van veel spelen is het echter nog niet gekomen, want het universum lijkt er alles aan te doen om mij bij mijn Destiny 2-grind weg te houden.

De bedoeling was natuurlijk om dinsdag meteen bij de release van de DLC volop in de game te duiken. Helaas had Activision op dat moment nog geen pc-codes voor ons kikkerlandje (of in ieder geval voor mij), dus moest ik nog wachten. Woensdag kon ik dan toch eindelijk een paar uurtjes spelen, maar donderdag en vrijdag besloot de NS roet in het eten te gooien door treinen links en rechts te laten stranden. Het zal dan ook op het weekend neerkomen om massaal Destiny 2: Forsaken te gaan spelen, iets waar ik niet over kan klagen.

Naomi

Ongeveer een maand geleden vertelde ik jullie dat ik weer was begonnen met World of Warcraft. Ik heb deze tussenliggende maand dan ook lekker gequest in de nieuwe gebieden van Battle for Azeroth. Nu denk je misschien: ”Een maand? Dan ben je vast al lang en breed level 120”. Nou, dan ken je mij nog niet. Ik ben (tromgeroffel) level 112! Ja ja dames en heren, veel spelers zijn in het eerste weekend al level 120, ik kan daar met gemak een jaar over doen.

World of Warcraft 
 Pixel Vault

Als je helemaal geen World of Warcraft speelt denk je misschien: ”Wat bazelt zij allemaal” (dat heb ik nou altijd bij voetbalverslagen), maar dan begrijp je waarschijnlijk wel mijn blijdschap van een tweede scherm voor mijn pc. Ik kan nu gamen en chatten of dingen opzoeken of filmpjes kijken tegelijk! En nog beter, mijn tweede scherm zweeft aan zo’n mooie bureau-arm, dus nu heb ik onder het scherm ruimte voor allemaal troep!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!