Post Facto #63

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #63

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De wereld is nog steeds een beetje aan het bekomen van gamescom 2018, maar langzamerhand komt het allemaal weer op gang. Games beginnen weer uit te komen, persberichten worden uitgebracht en het kleinere nieuws begint weer te sijpelen. Maar wat hebben onze redacteuren gedaan buiten hun gebruikelijke taken?

Rohald

Deze week had ik vakantie, hierdoor had ik een weekje mentale afstand van de redactie en kreeg ik ruimte voor hardcore relaxen. Om maar te beginnen met Warhammer 40K. Al jaren was ik geïntrigeerd door het table-top wargaming genre, met Warhammer 40K in het speciaal, maar het was altijd zo dens. Gelukkig heb ik een familielid die ondanks weer het universum is ingedoken met het Kill Team-format. Dit was voor mij het uitgelezen moment om eens te proeven van deze wateren.

Warhammer 40K Inquisitor Martyr 
 Pixel Vault

Deze speelstijl beviel mij goed: tactisch je modellen plaatsen, hopen dat je goed rolt en miniaturen bouwen. Het enige nadeel is dat alles van Games Workshop zo belachelijk duur is en om een lekker potje te kunnen rollen/bouwen/spelen heb je nogal wat middelen nodig. Tijd om te gaan sparen.

In de avonden hebben we Altered Carbon gekeken. De serie stond al voor een lange tijd op ons lijstje, maar om onverklaarbare redenen zijn we nooit toegekomen aan het starten met kijken. Nu we dit uiteindelijk dus wel gedaan hebben, moet ik zeggen dat ik het een geweldige serie vind. Atmosferisch, bruut en mooi gefilmd. Doe mij daar nog maar één van.

Mathilde

Deze week was een hectische week voor mij waarbij ik met verschillende dingen bezig ben geweest. Eén van die dingen was het soort van ‘proefklaar’ maken van een boekcover waar ik de vorige keer over vertelde. Mijn uitgever heeft hem voor nu goedgekeurd en later gaan we kijken naar de details.

Post Facto #63

Zo waren er allemaal verschillende (creatieve) dingen voor mij om te doen die ik erg leuk vind, maar soms ook vermoeiend zijn. Een manier van ontspannen deze week voor mij? Dragon Ball Xenoverse 2 op de Switch spelen. Niets beter dan een goede vechtcombinatie en een goed geplaatste Kamehameha waarmee je de tegenstanders snel neer hebt.

Nu zit ik alleen vast bij de Expert mission tegen Majin Buu. Ik kan hem steeds niet verslaan. Het feit dat hij mijn teamleden onder zijn macht kan krijgen, helpt ook niet mee. Ik baal hier zo van. Als iemand tips heeft, dan hoor ik die graag!

Damy

Ik heb de afgelopen week aardig wat meegemaakt! Allereerst wil ik gelijk het grootste ding wat ik heb meegemaakt deze week met jullie delen. Ik mocht afgelopen maandag gewoon naar mijn eerste persevenement ooit. Misschien voor de meeste mensen niet zo spannend, maar wel als je bedenkt dat het om de game F1 2018 gaat. Ik heb hierover een leuk verslag geschreven.

F1 2018 
 Pixel Vault

Gelukkig ben ik na de chaos van vorige week genaamd gamescom en werk maar liefst vier dagen vrij. Ik was zelf helaas niet in Keulen, maar dat betekende natuurlijk niet dat er geen nieuwtjes voor jullie geschreven moesten worden. Iets wat ik met alle liefde doe natuurlijk. Daarnaast ben ik volgende week jarig, dus dat moet ook gevierd worden. Daarna heb ik gelijk twee weken vakantie en ga ik eens heerlijk ontspannen met wat games. Misschien pak ik ook nog wel een terrasje als het weer meezit.

Paul

Dit was het dan, mijn periode bij Pixel Vault eindigt per 1 september. Door alle hectiek in mijn huidige studentenleven kan ik het helaas niet meer opbrengen om mijn bijdrage aan Pixel Vault te leveren. Mijn laatste studiefase, werk, sport en vriendin vereisen allemaal tijd en hoeveel dingen ik ook tegelijk wil doen, de prestaties zie ik minder worden. Vandaar mijn keuze om te stoppen als eindredacteur. Ik moet mijn prioriteiten kunnen stellen. Gelukkig heb ik een hele leuke tijd gehad en dat was niet gelukt zonder mijn collega’s en natuurlijk jullie, lezers. Hartelijk dank, allen!

Om het game-gerelateerd te houden, zal ik vertellen wat ik deze week heb gedaan. Sinds kort is de vierde DLC uitgekomen voor Call of Duty: World War II. Als zombiefanaat heb ik natuurlijk gelijk de nieuwste map, The Frozen Dawn, uitgeprobeerd. Moeilijk en uitdagend is het zeker om de easter egg te voltooien, dus hier zal ik nog wel wat dagen mee zoet zijn. Wellicht dat we het eens samen kunnen spelen op de PS4. Stuur vooral een berichtje in onze Discord community waar ik lid van blijf.

Call of Duty Nazi Zombies 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!