Post Facto #62

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Post Facto #62

Afgelopen week stond helemaal in het teken van gamescom 2018 in Keulen. We hebben nog geprobeerd om Angela Merkel te vragen wat zij de afgelopen tijd heeft gespeeld, maar haar gamescom-bezoek vorig jaar bleek eenmalig. Helaas. Gelukkig heeft de redactie wel genoeg meegemaakt afgelopen week.

De week zit er weer op en wat voor een week was dat ook. Voor wie onder een steen leeft en het compleet gemist heeft, deze week was ‘s werelds grootste gaming expo: gamescom 2018. De helft van de redactie was te vinden op de beursvloer en was druk bezig met het testen van nieuwe games, interviewen van ontwikkelaars en schrijven van hun bevindingen, terwijl de andere helft al hun zeilen bij moesten zetten om alle aankondigingen bij te houden. Nu dat de week er op zit, kijken we even terug: wat hebben we allemaal gedaan?

Stan

Gamescom-week is altijd een drukke week. Zoals jij, de lezer, wel gemerkt hebt, zijn er heel veel aankondigingen gedaan en zijn er veel hands-ons en andere artikelen verschenen. Samen met de andere eindredactieleden heb ik deze week dan ook vooral besteed aan het controleren van al die artikelen en nieuwsberichten op taal en spelling om jou de hoogste kwaliteit te bezorgen.

Battle for Azeroth Azerite 
 Pixel Vault

Gelukkig is er soms ook nog wat tijd over om te gamen. Die tijd heb ik vooral gestoken in de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Battle for Azeroth. Nieuwe content, nieuwe verhaalelementen en nieuwe gebieden om te ontdekken, daarvoor kom ik naar de game. Nu mijn Undead Death Knight level 120 bereikt heeft, wordt het tijd om mijn reputatie bij de verschillende facties te gaan opbouwen en daarna mijn Alliance-pet eens op te gaan zetten. Ik begin nu toch wel echt nieuwsgierig te worden naar de kant van de Alliance.

Lisa

Omdat ik een nieuw redactielid ben – hoi allemaal! – vond ik het vooral erg tof om de rest van de redactie te ondersteunen tijdens gamescom en om mijn nieuwsberichten terug te zien op de site. Het is jammer dat ik niet meer heb kunnen bijdragen. De zomer begint langzamerhand af te lopen en dat betekent dat het drukker wordt in de koffiezaak waar ik werk. Dat houdt helaas ook in dat de tijd om te gamen beperkt is. Gelukkig heb ik mijn 3DS nog! De tijd die ik heb om te gamen steek ik op dit moment in Monster Hunter Stories. Ik ben nooit erg goed geweest in de andere games in de Monster Hunter-reeks, maar dit spel ziet er iets simpeler en schattiger uit. Hopelijk komt het toch nog goed!

Naast Monster Hunter Stories heb ik me vooral bezig gehouden met de release van het nieuwe Ninja Sex Party album, Cool Patrol. Het bevat hilarische liedjes en schitterende skits, dus zeker aan te raden voor NSP-fans en mensen die van komische muziek houden (en wellicht niet te preuts zijn, zoals de naam van de band misschien doet vermoeden).

Monster Hunter Stories

Robert

Het was rennen en vliegen op gamescom deze week. Gelukkig is dat niet zo erg als je van de ene hands-on-sessie in de andere valt. Ik ben eerlijk gezegd de tel kwijtgeraakt, maar ik heb meer dan dertig titels voorbij zien komen, van de grootste AAA-titels tot aan kleine indies. Dit weekend daalde dan ook de realisatie in dat er een enorme berg schrijfwerk voor me ligt. Lang verhaal kort gemaakt: gamecom 2018 was een groot succes!

Het afwikkelen van de gamescom-planning en artikelen is overigens niet de enige taak waar ik me mee bezig moet houden, want Battle for Azeroth ligt ook nog op me te wachten. Ik was voor gamescom tot level 117 gekomen en hoop de komende week snel 120 te kunnen bereiken. Ook erg tijdrovend, maar allesbehalve een straf.

Tim

Als één van de redactieleden die mee was naar gamescom heb ik de afgelopen week waarschijnlijk meer verschillende games gespeeld dan in de rest van het jaar bij elkaar! Gelukkig zaten daar ook heel veel toffe dingen tussen. Titels als Metro Exodus, Sekiro: Shadows Die Twice en Biomutant, maar ook kleine indiegames als Children of Morta en the Sinking City hebben een zeer positieve indruk op me achtergelaten.

Metro: Exodus 
 Pixel Vault

Eenmaal terug van gamescom had ik natuurlijk nog niet genoeg van het gamen en ben ik eindelijk begonnen aan God of War. Vorige week heb ik mijn oude kapotte televisie eindelijk eens vervangen voor een nieuwe, dus dat was het uitgelezen moment om eens met Kratos aan de slag te gaan. Ik heb nog maar een paar uur gespeeld, maar tot nu toe maakt de game wat mij betreft alle verwachtingen waar!

Ben jij ook op gamescom geweest of ben je benieuwd naar wat wij daar gezien hebben? Laat je opmerkingen en vragen achter in de comments!