Post Facto #61

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #61

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Het is nog een paar dagen aftellen voordat gamescom 2018 begint en dat maakt ook dat de komkommertijd van gaming in het jaar 2018 er weer bijna op zit. Deze week hadden onze redactieleden ook nog even rust. Deze tijd gebruikten we om nieuwe gezichten in te werken. Twee hiervan doen deze week mee met Post Facto, dus kom er maar in Mathilde en Damy!

Damy

Ik ben dolgelukkig om mezelf vanaf nu redacteur Gaming van Pixel Vault te mogen noemen en wat is nou een betere manier om me voor te stellen aan iedereen dan via de Post Facto? Daarom neem ik jullie in het kort mee in wat ik de laatste tijd heb meegemaakt.

F1 2018 
 Pixel Vault

Als redacteur Gaming ben ik natuurlijk fan van, je raadt het al, gamen. Ik ben een enorme Assassin’s Creed-fanboy, een tattoo ervan staat op de planning, dus ik heb me de laatste tijd veel beziggehouden met Origins. Daarnaast ben ik een liefhebber van de Formule 1 en ben dan ook enorm enthousiast over de release van F1 2018 over twee weken. Eigenlijk hou ik wel van allerlei soorten games, zolang ze maar een goed verhaal en/of goede graphics hebben.

In het verleden ben ik begonnen met het schrijven van verschillende soorten verhalen en vind dat nog steeds leuk om te doen, maar heb ik er minder tijd voor door mijn werk. Dat neemt niet weg dat ik gekozen heb om mijn twee passies samen te voegen en dus hoop ik fantastische artikelen voor jullie te kunnen schrijven.

Rohald

Deze week was voor mij een rustige week op gamegebied, maar een wat drukkere week op andere gebieden. Ik had deze week namelijk een tijdelijke vakantiebaan bij de post. Lekker veertig uur retourpost sorteren… Daarnaast was ik ook druk bezig met de laatste hand leggen aan de alfaversie van mijn tabletop RPG genaamd Aftermath. Mocht je interesse hebben in het spelen van de alfaversie, stuur me dan een pm via de The Vault Discord server.

Warhammer 40K Inquisitor Martyr 
 Pixel Vault

Ondanks deze, en meer niet genoemde activiteiten, heb ik toch alvast een beginnetje kunnen maken aan Warhammer 40K: Inquisitor – Martyr. Tot nu toe vind ik het een toffe adaptatie van het Diablo-eske dungeon crawling terwijl het brute gevoel van Warhammer 40K en haar oceaan van lore niet verloren gaat. Voor mijn complete mening en de ins en outs van de game moet je nog even wachten op de review. Houd hiervoor vooral de site in de gaten.

Mathilde

Als nieuwe redacteur van Pixel Vault is het natuurlijk super leuk om deze week een stukje te schrijven voor Post Facto. Ondanks het feit dat ik nog een beginnend redacteur ben, heb ik het ontzettend naar mijn zin en hoop ik nog veel leuke nieuwsberichten en andere artikelen te gaan schrijven. Alleen gaat dit bericht niet over wat ik doe voor Pixel Vault, maar wat ik doe naast dat schrijfwerk.

Uiteindelijk kom ik uit bij hetzelfde: schrijven. In mijn vrije tijd ben ik namelijk bezig met het schrijven van een Young Adult-boek genaamd AnimaX dat hopelijk rond november in de winkels komt te liggen.Naast schrijver ben ik ook vormgever en ik vind het daarom ook erg leuk om te vertellen dat ik deze week bezig ben geweest met het ontwerpen van de cover voor AnimaX. Mijn docenten op school zeiden altijd: “Ik wil niet één ontwerp. Ik wil er honderd.” Nu ga ik geen honderd covers maken, maar ik ben wel verschillende dingen aan het proberen en vergelijken om straks de perfecte cover te hebben.

Glenn

Nadat ik even een tijdje uit de running was vanwege problemen met mijn rug, ben ik eind vorige week weer begonnen met het tikken van nieuws. Daarnaast heb ik deze week ook wat games uitgeprobeerd. Het was namelijk uitverkoop in de PlayStation Store en daar profiteerde ik met volle teugen van.

South Park: The Fractured But Whole 
 Pixel Vault

Zo ben ik begonnen met Fallout Shelter. Okay, die game is gratis, maar door mijn PS Plus-abonnement kon ik een beginnerspakket gratis op de kop tikken. Naast Fallout Shelter heb ik ook Fallout 4 uitgeprobeerd, maar jammer genoeg was dat niet voor mij. Smaken verschillen blijkbaar toch wel.

Als laatste was South Park: The Fractured but Whole aan de beurt. Deze turn-based game rond de gelijknamige serie viel gelijk in de smaak. De humor van deze game is grandioos. Af en toe hoor je ook bekende muziek of geluiden uit de serie. Ik hoop dat ik deze titel helemaal kan uitspelen en dat ik er een platinum trofee uithaal.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!