Post Facto #60

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #60

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Net als vorige week was het deze week erg rustig. We zitten namelijk nog diep in de pre-gamescom komkommertijd. Dit gaf onze redactieleden welverdiende rust met veel extra tijd om zich lekker te ontspannen. Tijd om te vragen hoe ze dit hebben gedaan.

Jessica

De queeste om mijn backlog te verkleinen gaat door. Momenteel heb ik een tiental uurtjes in Kingdom Hearts Re: Chain of Memories gestopt, maar de game valt zwaar tegen. Je merkt duidelijk dat het een hermaakte versie is van een game die origineel op de GameBoy uitkwam.

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX 3 
 Pixel Vault

Het verhaal in de game wordt voornamelijk door kaarten voortgedreven. Elke wereld bestaat uit meerdere kamers die je opent met kaarten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je aanvallen meer schade doen of dat de vijanden langzamer bewegen. In bepaalde kamers krijg je cutscenes te zien en ontvang je speciale kaarten die je toegang bieden naar de volgende kamer met een cutscene.

In een moderne 3D-omgeving als die van Kingdom Hearts werkt dit echter snel repetitief en verwarrend. Je loopt van kamer naar kamer naar kamer en verspilt uren om een weg naar de juiste plek te vinden. Verder is de opzet precies hetzelfde voor alle werelden die je bezoekt. Het hoofdverhaal omtrent Organisation XIII en Naminé is voor mij dan ook de enige reden om deze game vol te houden.

Tim

De afgelopen twee weken was ik op vakantie in onder meer Duitsland en Italië. Een van de vele hoogtepunten van de vakantie was een bezoek aan het nationale cinemamuseum in Turijn. Dit in het prachtige Mole Antonelliana-gebouw gelegen museum geeft een uitgebreid overzicht over de filmgeschiedenis, van vroege technieken als Toverlantaarns en fantasmagorieën tot moderne blockbusters. Mocht je eens in Turijn zijn, dan kan ik je dit museum van harte aanbevelen.

Star Trek 
 Pixel Vault

Doordat ik me tijdens de vakantie weinig tot niet heb bezig gehouden met nieuws over games en series, was ik bij terugkomst blij verrast door een aantal nieuwsberichten. De belangrijkste daarvan is de terugkeer van Patrick Stewart in de rol van Star Trek-kapitein Jean-Luc Picard. Als groot fan van Picard ben ik erg benieuwd wat ze met deze nieuwe serie gaan doen, waarbij ik vooral hoop op een grote rol voor mijn favoriete sci-fi bad guys: de Borg. Make it so!

Naomi

Twee weken geleden vertelde ik jullie dat ik voor het eerst in mijn vijfentwintig jaar op deze aardkloot een heuse game-pc heb. Ik ben met deze hitte ook meteen achter de perikelen van zo’n pc gekomen. Ik heb hiervoor altijd laptops gehad en die werden ook wel eens warm. Dan gingen ze wat harder blazen en als ik buiten zat verplaatste ik mij naar een schaduwrijke plek en dat was het dan. Ze liepen niet vast, schakelden zichzelf niet uit of dat soort gekkigheid.

Deze pc deed dat alles dus mooi wel. Hij liep vast, reageerde op niks en besloot uiteindelijk zichzelf te herstarten. En nu denk je misschien, was dat een opdringerige Windows-update? Nee, want die had ik ook al gehad in week één. Dit was (volgens mij) gewoon puur het warme weer dat de computer niet meer aankon.

Before the Storm World of Warcraft

Ondanks deze uitvalsverschijnselen heb ik toch wat kunnen gamen op mijn nieuwe pc. Ik heb deze week namelijk weer een maandje game time gekocht in World of Warcraft. Het was weer een goed jaar geleden dat ik het gespeeld had en ondanks dat mijn main character wel level 110 is, loop ik zo’n tachtig jaar achter in de verhaalquests van de vorige uitbreiding (Legion). Dus terwijl de volgende uitbreiding over twee dagen al te spelen is, loop ik nog de verhaallijnen van de vorige uitbreiding door.

Jermaine

Nu ik in mijn vakantieperiode zit heb ik dus eindelijk de kans om flink wat games te spelen en uit te spelen. Zo heb ik onder andere Mafia 3, Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands en The Evil Within volledig uit kunnen spelen. Oudere games dus die er al veel te lang lagen. Verder ben ik opnieuw begonnen aan de Amazing Spider-Man-comics om in de mood te komen voor de Spider-Man PlayStation 4 game in september. Ik heb deze namelijk al mogen testen en de game maakte mij toen al razend enthousiast. Als je wil weten wat ik nog meer van de game vond, dan moet je zeker even mijn Hands-On lezen.

Om in de comic-hoek te blijven ben ik ook begonnen met Star Wars Legends. Deze comics waren heel lang canon, maar sinds de overname van Disney dus niet meer. Dit doet echter niets af aan het goed vertelde verhaal. Het gaat onder andere over Cade Skywalker, een bounty hunter die nog altijd last heeft van zijn beroemde familienaam. Het verhaal speelt zich ook jaren na Return of the Jedi af. Als er ooit een alternatieve tijdlijn-verfilming komt, dan mogen ze dit verhaal zeker gebruiken.

Spider-Man 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!